Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Haaland sredio Sloveniju i skinuo 90 godina star rekord

Mnoštvo pogodaka, jednu pobjedu gostiju nakon preokreta te dva sigurna slavlja domaćina vidjeli smo u tri preostala susreta 3. kola Skupine B Lige Nacija.

Osim dvoboja Engleske i Grčke, u okviru Grupe 2 na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju Finska je ugostila Republiku Irsku u susretu koji je završen slavljem gostujućih reprezentativaca od 2:1. Finska je povela u 16. minuti, kada je Joel Pohjanpalo iskoristio veliku pogrešku irskog stopera i kapetana Nathana Collinsa, sjurio se sam prema vratima gostiju i poentirao za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do izjednačenja gosti dolaze u 57. minuti, a nakon centaršuta iz slobodnog udarca kojeg je uputio Robbie Brady, glavom najviše skače Liam Scales i postiže svoj prvijenac u šestom nastupu u irskom dresu. Pobjedu Irskoj donosi Brady u 88. minuti za veliko slavlje gostiju i njihovih navijača. Irska je tako upisala prve bodove u ovogodišnjem izdanju Lige Nacija, dok je Finska još s nulom na kontu.

Standings provided by Sofascore

Grupa 3 Skupine B donijela nam je dvije uvjerljive pobjede domaćina. Austrija je u Linzu ugostila Kazahstan i savladala ga s 4:0. Christoph Baumgartner je u 10. minuti načeo gostujuću mrežu, slično kao Pohjanpalo iskoristivši grešku u posljednjoj liniji Kazahstana, a u drugom su poluvremenu posao dovršili Philipp Leinhart glavom nakon udarca iz kuta u 53. minuti, Marcel Sabitzer nakon polukontre tri minute kasnije te Mathias Seidl lijevim volejem s 15 metara u 79. minuti.

Erling Haaland s dva je pogotka Sloveniji u 7. i 62. minuti stigao do svog 34. pogotka u dresu Norveške, čime je u samo 36 nastupa postao nogometaš s najviše pogodaka u povijesti ove skandinavske države, prestigavši Jörgen Juvea, koji je taj rekord držao još od 8. lipnja 1934. godine, kada je zabio svoj posljednji, 33. pogodak u reprezentativnoj karijeri.

U konačnih 3:0 pogodak je ugradio i Alexander Sørloth u 52. minuti, a asistirao mu je upravo sjajni Haaland. Norveška je sada vodeća u skupini sa sedam bodova, Austrija i Slovenija imaju po tčeiri, a Kazahstan jedan osvojen bod.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano