Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Haaland srušio još jedan rekord, Liverpool izgubio na Anfieldu od Foresta nakon 55 godina

U poslijepodnevnom terminu od 16 sati je odigrano pet utakmica engleske Premier lige. Fokus je bio na momčadima koje su osvojile maksimalni broj bodova do sada, Manchester Cityju i Liverpoolu.

City je ugostio Brentford koji je u prethodna tri kola izgledao sasvim solidno, a samo su im 22 sekunde trebale da šokiraju domaće. Kod centaršuta s lijeve strane je John Stones prevario svog golmana nespretnom reakcijom, a lopta je došla do Yoanea Wisse koji zabija za vodstvo Brentforda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cityju je izjednačio u 19. minuti kada je Kevin de Bruyne gurnuo loptu u srce kaznenog prostora gdje se našao Erling Haaland koji iz okreta pogađa za 1:1. U 32. minuti je Haaland povećao vodstvo na 2:1 nakon što je Ederson poslao dugu loptu prema naprijed koju je pogrešno anticipirao Ethan Pinnock i otvorio Haalandu prostor da izađe jedan na jedan s Markom Flekkenom i zabije svoj deveti gol ove sezone.

Tim pogotkom je Haaland postao prvi nogometaš u povijesti Premier lige koji je zabio devet golova nakon samo četiri utakmice, prestigavši Waynea Rooneyja koji je držao rekord s osam.

Liverpool je neočekivano pred svojom publikom poražen od Nottingham Foresta. Unatoč posjedu od 70%, Liverpool čitavu utakmicu nije stvorio više od jedne konkretne prilike koju je imao Diogo Jota u 25. minuti. Izuzev toga, svi pokušaju Liverpoola su bili iz teških pozicija i niske kvalitete.

Forest je držao čvrsti blok, a onda je u 72. minuti Anthony Elanga povukao trk u kontru te sjajno na lijevoj strani dugom loptom pronašao Callum Hudsona-Odoija. Spomenuti se uspješno odvaja od Conora Bradleyja i milimetarski preciznog pogađa od stative desni dio gola nemoćnog Alissona. Liverpool je jalovo pokušavao u idućim minutama, no bliže su bili drugom primljenom pogotku kada Elanga nakon nove kontre pogađa direktno Alissona. Forest je tako srušio prokletstvo Anfielda na kojem nisu slavili još od 1969., a ove sezone i dalje ne znaju za poraz.

Neporaženi Brighton je dočekao Ipswich koji je u dosadašnje tri utakmice osvojio tek jedan bod. Dugo je Brighton pokušavao probiti obranu gostiju uz gotovo pa četverostruko više udaraca te posjedom od 70%, međutim obrana novopečenog premierligaša na čelu sa sjajnim Arijanetom Murićem na golu je izdržala. Računajući kvalitetu udaraca koji su išli u okvir gola, Murićev spriječeni broj golova je bio 2.22 zbog čega je bio najbolje ocjenjeni igrač na utakmice.

Crystal Palace je i u četvrtoj utakmici ove sezone ostao bez pobjede, iako su se od njih očekivale dobre igre nakon onoga što smo vidjeli krajem prošle sezone na čelu s Oliverom Glasnerom. U goste im je došao Leicester koji je poveo u 21. minuti golom Jamieja Vardyja. Wilfred Ndidi je odradio sjajan posao u sredini terena nakon što je oduzeo loptu, zadržao je pod naletima domaćih i gurnuo za Vardyja koji pored istrčalog Deana Hendersona zabija svoj 104. gol u Premier ligi nakon napunjenih 30 godina.

Na 2:0 za Leicester je povećao Stephy Mavididi na drugu asistenciju Ndidija, dok je rezultat na 2:1 smanjio Jean-Phillipe Mateta na asistenciju Tyricka Mitchella, iako je prvotno pogodak bio poništen zbog zaleđa što je ipak opovrgnuo VAR. Mateta je zabio i za konačnih 2:2 s bijele točke nakon prekršaja Conora Coadyja koji je ušao u 83. minuti.

Londonski okršaj između Fulhama i West Hama je umalo otišao u korist domaćina, no gosti su se spasili u 95. minuti. U 24. minuti je Emile Smith Rowe fantastično utrčao na dodavanje iza obrane gostiju koji su pokušali namjestiti zaleđe te je pronašao na pet metara Raula Jimeneza koji zabija svoj šesti gol protiv West Hama u karijeri.

Činilo se da će s tih 1:0 i završiti utakmica jer je West Ham odigrao poprilično slabo s tek jednom velikom šansom do tog pogotka, no goste je spasio Danny Ings. Prvo je Vladimir Coufal brzo izveo aut na protivničkoj polovici, loptu je jedva na rubu igrališta dohvatio Jarrod Bowen te ju poslao u sredinu šesnaesterca gdje se nalazi Ings koji zabija za konačnih 1:1.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano