Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hachimura i Reaves preuzeli utakmicu i donijeli break Lakersima

FedEx Forum je bio poprište prvog večerašnjeg ogleda NBA doigravanja između Memphis Grizzliesa i LA Lakersa u kojem su gosti došli do ”breaka” slavivši rezultatom 128:112.

Za usporedbu ovih dvaju ekipa će poslužiti podatak da su svi košarkaši Memphisa kombinirano odigrali 215 utakmica u NBA doigravanju, dok je LeBron James samostalno odigrao 266.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 9 i pol minuta košarke, Lakersi su tricom Troya Browna Jr.-a dosegnuli vodstvo od 10 poena razlike (30:20), a prvo ime tog dijela susreta je bio Anthony Davis koji je dominirao na obje strane parketa, a pogled na statistiku je ukazivao da ima 8 poena, 5 skokova (3 napadačka) i 3 blokade. Do kraja četvrtine su košarkaši domaće momčadi prepolovili taj zaostatak pa su Lakersi, usprkos slabijem izdanju LeBrona Jamesa i D’Angela Russella (kombinirano 2/9 iz igre), na predah otišli s vodstvom od 32:27.

Davisovim izlaskom su Grizzliesi prodisali pa su uz nekoliko izgubljenih lopti, pogrešne komunikacije i promašenih polaganja Lakersa, zakucavanjem Ja Moranta u kontranapadu smanjili na samo -1 (42:43), a ubrzo su tricom Desmonda Banea vratili prednost u svoje ruke. Samo minutu prije kraja prvog dijela je Davis napustio igru zbog ozljede ramena, a Lakersi su na predah otišli sa zaostatkom od 6 poena razlike – 65:59.

Memphis je do vodstva nakon 24 minute predvodio Jaren Jackson Jr. koji je ubacio 19 poena uz 5 skokova, dok su dvoznamenkasti bili i Desmond Bane s 12 poena te Ja Morant s 10. S druge strane, D’Angelo Russell je ubacio 12 poena, a Anthony Davis i LeBron James po 10 s tim da su obojica imali po 6 skokova i dvije ukradene lopte, dok je Davis imao i 4 blokade.

U trećoj četvrtini su Lakersi došli do preokreta te su nakon -6 na početku, došli do +6 na kraju. U toj dionici, u kojoj su postigli 37 poena u samo 23 posjeda, impresionirao je Rui Hachimura koji je iskoristio rana pomaganja s njega pa je utrpao čak četiri trice te je već tada bio na učinku od 20 poena. Također, Lakersi su bili mnogo bolja obrambena ekipa tijekom tih 12 minuta čemu svjedoče i četiri blokade (po dvije LeBronove i Davisove).

Ponovno su Grizzliesi bolje otvorili četvrtinu pa su serijom od 11:2 poveli s 3 poena razlike, ali onda je uslijedilo novih par sjajnih poteza Hachimure koji najprije pogađa koš s poludistance, a onda u sljedećem napadau biva udvojen te asistira za Austina Reavesa koji pogađa tricu s istekom napada za vodstvo od 105:101. Kod tog rezultata se, nakon što je napravio prekršaj u napadu, ozlijedio Ja Morant, a na drugoj strani LeBron James zabija svoju treću tricu na utakmici i Lakersi dolaze do 7 poena prednosti i osjetne promjene u momentumu.

Nakon što su Morant zbog ozljede i Bane zbog 5. prekršaja napustili igru, glavna prijetnja Grizzliesa je automatski postao Jaren Jackson Jr. koji je imao dosta tiho drugo poluvrijeme, ali s 5 uzastopnih poena vraća domaću momčad na samo 2 poena zaostatka.

Kod rezultata 113:112 za Lakerse, ključnu samostalnu seriju od 7:0 pravi senzacionalni Austin Reaves i na 90 sekundi prije kraja donosi gostima prednost od 8 poena razlike, nakon čega su se Grizzliesi raspali te je konačan rezultat je glasio 128:112.

Lakerse su do pobjede predvodili Rui Hachimura s 27 poena (5 trica) i 5 skokova, Austin Reaves s 23 poena, Anthony Davis s 22 poena, 12 skokova i 7 blokada te LeBron James s 21 poenom, 11 skokova, 5 asistencija i 3 blokade. Kod poraženih je Jaren Jackson Jr. ubacio 31 poen, a Desmond Bane 22.

Komentari

Povezano