Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk častio PAOK i ispao iz Europe

Odigrana je uzvratna utakmica kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu između PAOK-a i Hajduka. Prva utakmica, u kojoj je Hajduk bio bolji suparnik te pogodio dvije stative, je završila bez pogodaka, dok je u ovoj uzvratnoj Hajduk teško poražen s 3:0.

Trener Hajduka Ivan Leko je u uzvratnom susretu napravio samo jednu promjenu u usporedbi sa sastavom koji je istrčao na Poljudu prije sedam dana. Na stoperskoj poziciji je počeo Ismael Diallo umjesto Portugalca Ferra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je već zaprijetio u prvoj minuti susreta preko Darija Melnjaka, međutim obrana PAOK-a je to izblokirala u korner. Nakon kornera je Marko Livaja tukao glavom, no pored gola.

U 9. minuti vratar domaćina Dominik Kotarski je napravio katastrofalnu grešku, dodao je loptu Vadisu Odidji-Ofoeu, ovaj ju je proslijedio do Livaje, no branič PAOK-a je uspio blokirati udarac.

Samo dvije minute nakon Hajduk uzvraća greškom. Ovog puta je Odjidja-Ofoe taj koji je pogriješio i izgubio loptu, a u pokušaju vraćanja posijeda je zaista naivno napravio prekršaj na Giannisu Konstanteliasu u kaznenom prostoru, a sudac nije imao težak posao te je odmah dosudio kazneni udarac za PAOK. Odgovornost je preuzeo Stefan Schwab koji je mirno realizirao kazneni udarac za vodstvo Grka 1:0.

U 19. minuti opet je u glavnom planu bio Odjidja-Ofoe. Imao je šansu iskupiti se za skrivljeni jedanaesterac, nečuvan je primio loptu na nekih 25 metara i raspalio, ali udarac je otišao pokraj gola.

Samo minutu kasnije su Grci bili jako blizu povećanju vodstva nakon kornera kada je stoper PAOK-a Konstatinos Koulierakis pogodio lijevu stativu.

U 40. minuti je Niko Sigur s lijeve strane ubacio u protivnički šesnaesterac, a njegov centaršut je skoro u vlastitu mrežu poslao Koulierakis.

Pet minuta kasnije nakon prekida je lopta došla do Filipa Krovinovića koji je s ruba šesnaesterca volejom pucao, no direktno u Kotarskog.

Pred sam kraj poluvremena je s lijeve strane Livaja nabacio u šesnaesterac, a najviši je bio Emir Sahiti čiji udarac glavom odlazi pored gola. To je ujedno bila posljednja akcija u prvom poluvremenu te se na predah otišlo rezultatom 1:0 za PAOK.

U 52. minuti nakon velike pogreške Sahitija na sredini terena, domaćini su jurnuli u kontranapad. S desne strane je ubacio Andrija Živković, a lopta je došla do Konstantellasa koji je ostao nečuvan, međutim Ivan Lučić je sjajno obranio udarac.

Pet minuta kasnije, novu šansu su imali Grci preko Mbwane Samatte, no pucao je pored gola.

U 66. minuti je nakon prekida Hajduk imao novu šansu. Ubacio je Odjidja-Ofoe, lopta je stigla do Yassinea Benrahoua koji je pucao, no Kotarski je opet bio spreman na udarac.

PAOK je došao do povećanja vodstva u 79. minuti. Novi poklon Hajduka, ovoga puta je krivac bio Ismael Diallo koji poklanja loptu Brandonu Thomasu, on asistira Živkoviću, a ovaj nesmetano zabija za 2:0.

Samo 5 minuta kasnije, ponovno je strijelac Živković iz slobodnog udarca. Živković je doslovno pucao u živi zid, no lopta je prošla kroz igrače i završila u golu za 3:0.

Do kraja susreta smo vidjeli još jednu šansu Hajduka. Pucao je Livaja, no Kotarski je opet sačuvao svoju mrežu. Hajduk je tako teško poražen u Grčkoj iako dojam iz dvije utakmice nije sugerirao da će konačni rezultat biti ovakav.

Komentari

Povezano