Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk doveo treće pojačanje roka – desnog bočnog

Nakon besplatnih akvizicija u vidu Zvonimira Šarlije i Leona Dajakua, Hajduk se nastavlja pojačavati. Na red je došla pozicija desnog bočnog, a pojačat će je Marokanac Fahd Moufi, koji je potpisao ugovor do 2026. godine s opcijom produživanja jedne godine.

Radi se o 27-godišnjem braniču koji je većinu svoje karijere proveo u prvoj portugalskoj ligi. Ponikao je u Lyonu, no prije nego što je stigao debitirati za prvu momčad poslan je na posudbu u francuskog niželigaša Sedana Ardennesa. Konzistentnost je pronašao u portugalskoj Tondeli, gdje se skrasio 2017. Nakon tri sezone u kojima je skupio 47 utakmica, gol i asistenciju, bez odštete prešao je u Portimonense. Za novi klub zabilježio je 96 nastupa, dva pogotka i 11 asistencija. Njegova vrijednost na Transfermarktu procjenjuje se na 1.5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je na poziciji desnog beka krajem sezone koristio Niku Sigura, nominalno veznog igrača, a ostatak sezone ulavnom Dina Mikanovića. U izboru je još bio Gergő Lovrencsics, koji je klub napustio istekom prošle sezone.

Moufi je iskusan i pozdan bočni igrač. Zaradio je i reprezentativni poziv u prošlom ciklusu, no još nije debitirao. Upravo njegovu poziciju zauzimaju ponajbolji igrači – Achraf Hakimi i Noussair Mazraoui. Nastupao je za mlađe uzraste Maroka, a zanimljivo je da je 2016. bio izbačen iz U-23 reprezentacije zbog pušenja nargile.

Marokanca se povezivalo s raznim klubovima, a najviše s novopečenim premierligašem – Burnleyjem, ali na kraju je kao odluka prevladao Hajduk, gdje će mu društvo praviti sunarodnjak Yassine Benrahou. Za očekivati je još pojačanja u splitskom klubu, koji sezonu otvara 15. srpnja u superkupu protiv Dinama, a kod istog protivnika gostuju šest dana poslije u otvaranju lige.

Komentari

Povezano