Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk dovodi mladog Brazilca iz Šahtara?

Hajduk je u jučerašnjoj prijateljskoj utakmici odigrao 1:1 protiv ukrajinskog Šahtara. Emir Sahiti zabio je za Hajduk u 13. minuti, dok je Lassina Traoré pogodio za ukrajinsku momčad i postavio konačan rezultat u 28. minuti.

Osim same utakmice, dva kluba su pričala i o potencijalnoj suradnji oko jednog igrača Šahtara. Darijo Srna je u intervjuu za Dalmatinski portal otkrio da bi u Hajduk mogao doći mladi krilni igrač iz Brazila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imamo igrača za Hajduk. Pričali smo o jednom Brazilcu, ali moramo sačekati i vidjeti hoće li biti šanse da ode u Hajduk. Trenutačno je ozlijeđen, on je naš treći krilni napadač. Moramo vidjeti tko će doći, a tko otići. Uvijek sam na dispoziciji Hajduku, imam hajdučko srce.

S obzirom na to da je Srna napomenuo da je onaj koji bi mogao doći u Hajduk trenutno ozlijeđen, vjerojatno se radi o Newertonu budući da jedino on od Brazilaca jučer nije bio u zapisniku utakmice Šahtara i Hajduka.

Radi se o igraču visokom svega 167 centimetara koji igra na poziciji lijevog krila. Prošao je omladinski pogon Sao Paula te igrao za mlađe kategorije do U-20 momčadi, ali nije debitirao za prvu momčad. Šahtar ga je prošlog ljeta kupio za 3.6 milijuna eura te je potpisao ugovor s ukrajinskim prvakom do ljeta 2028. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 2.5 milijuna eura.

Newerton sa Šahtarom ima ugovor do 2028. te bi u Split vjerojatno došao na posudbu. Hajduk je trenutno deficitaran na toj poziciji te bi Newertonov dolazak zasigurno imao smisla.

Komentari

Povezano