Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Hajduk je u vrhu svjetske liste klubova s najviše dosuđenih penala

CIES Football Observatory, tj. International Centre for Sports Studies je neovisna istraživačka organizacija iz švicarskog Neuchâtela nastala kao zajedničko ulaganje FIFA-e, Sveučilišta Neuchâtel i Grada Neuchâtela 1995. godine.

Njihova istraživanja i radovi često se citiraju za potrebne rangiranja vrijednosti igrača i nogometnih klubova, a nerijetko ih za potrebe naših članaka i izvještaja koristimo i mi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga nam je u oko upalo upravo objavljeno izvješće temeljeno na razdoblju od 2020. do 2023. godine na uzorku od 75 najjačih svjetskih nogometnih liga o broju dosuđenih kaznenih udaraca, prema kojem je na vrhu liste s 44 kaznenih udaraca kostarikanski Herediano, a slijedi ga – splitski Hajduk s njih 43. Na trećem mjestu nalazi se egipatski Zamalek s jednako toliko dosuđenih kaznenih udaraca, ispred Fenerbahcea, Porta i kolumbijskog Deportivo Calija kojima je dosuđeno više od 40 penala.

Ljestvicu završavaju klub Cristiana Ronalda Al-Nassr, Galatasaray, PAOK i još jedan saudijski gigant, Al-Hilal.

Podsjećamo, od 43 dosuđenih kaznenih udaraca, Hajdukovi su igrači promašili njih 12 i to redom Caktaš 6 puta, Umut Nayir, Jradi i Jairo jednom te Marko Livaja ove sezone 3 puta.

Inače, objavljena je još jedna zanimljiva statistika koja je na istom uzorku radila istraživanje o najvećoj frekvenciji dosuđenih kaznenih udaraca, a na listi vodi egipatska Premier liga u kojoj se penal sudi svakih 172 minute, ispred saudijske Pro League u kojoj je za kazneni udarac potrebno 178 minuta. Ne odskače puno ni ruska Premier liga, a ostatak liste možete vidjeti niže. HNL se nalazi na 30. mjestu ljestvice, a u našoj se ligi kazneni udarac u prosjeku viđa svakih 248 minuta.

Komentari

Povezano