Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk minimalno slavio u Koprivnici za prolaz u finale Kupa

Nakon što je Šibenik izbacio Dinamo, danas su o drugom putniku u finale Kupa na Rujevici, u Koprivnici odlučivali Slaven Belupo i Hajduk. Hajduk je odnio pobjedu golom Livaje iz kaznenog udarca i tako osigurao dalmatinsko finale na Rujevici.

U prvome dijelu gledali smo prilikama siromašan dvoboj. Najbolju priliku propustio je Mario Marina u 22. minuti. Benedik Mioč je ubacio s desne strane, a Ivan Lučić na vratima Bilih loše reagirao, i odbio loptu do Marine koji iz blizine tuče snažno preko gola. Jedinu zanimljivost u nastavku poluvremena pružile su nam prskalice koje su se u 30. minuti upalile i na kratko prekinule susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, u 39. minuti dogodio se ružan sudar glavama između Novaka Tepšića i Daria Melnjaka. Dok je Melnjak prošao “samo” krvave glave, Tepšić je zadobio ozbiljnije krvarenje iz nosa, vrlo vjerojatno slomio nos, te je uz pratnju djelatnika Hitne pomoći morao napustiti teren čime je ružno poluvrijeme dobilo i ružan završetak.

Hajduk je u drugom dijelu uspio stvoriti svoju prvu priliku. Marko Livaja je dočekao centaršut na sedam metara od gola, ali njegov udarac glavom nije pogodio okvir gola. Splićani ipak dolaze u vodstvo u 59. minuti. Nakon kraće gužve u šesnaestercu, Rokas Pukštas je pucao, a lopta se Nikoli Jamboru odbila od leđa u ruku i sudac Kolarić je nakon intervencije VAR-a pokazao na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Marko Livaja koji rijetko griješi i to je 1:0 za Hajduk. Domaćini su dobru priliku za povratak propustili u 67. minuti. Crnac je ostao sam u kaznenom prostoru, ali je loše zahvatio loptu glavom i lopta je otišla pored gola.

Nakon toga Hajduk se disciplinirano branio i Belupo, ubacivanju ofenzivnih igrača usprkos, nije uspio stvoriti nijednu šansu do kraja. Splićani su tako upisali prvo koprivničko slavlje još od 2020., te drugu sezonu u nizu ulaze u finale Kupa gdje će probati doći do drugog trofeja u dvije godine. Bit će to ujedno i repriza finala Kupa iz 2010. Tada je Hajduk u dvije utakmice s ukupnih 4:1 nadvisio Šibenik u borbi za Rabuzinovo sunce. U dvama su pobjedama zabijali Ibričić dva puta, Tičinović i Vukušić, dok je jedini šibenski strijelac bio Ermin Zec.

Komentari

Povezano