Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk na krilima sjajnog Benrahoua svladao Varaždin

Subotnji program Supersport HNL-a zatvorili su na Poljudu Hajduk i Varaždin. Splićani su u susret ušli nakon poraza na Rujevici, ali osokoljeni jučerašnjom pobjedom juniora, dok je Varaždin prije današnjeg susreta imao tri uzastopna remija protiv direktnih konkurenata za europska mjesta. Na kraju je Hajduk golovima Benrahoua i Sahitija slavio 2:0.

Prvu pravu priliku na susretu imali su gosti u 12. minuti. Domagoj Drožđek je sjajno dao loptu u prostor za Niku Domjanića koji je sam pred Lučićem, no vratar Hajduka izvrsno brani njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je prvi puta zaprijetio desetak minuta kasnije. Emir Sahiti je oduzeo loptu i povukao kontru, dodao Livaji i utrčao u prostor. Marko Livaja je lijepo proigrao Sahitija čiji udarac iz blizine brani Oliver Zelenika

U 25. minuti Splićani dolaze u vodstvo. Jorgo Pellumbi je srušio Livaju na 20-ak metara od gola, a sudac Lovrić je dosudio prekršaj. Njega je sjajno preko živog zida izveo Yassine Benrahou za 1:0. Drugi je to gol Marokanca od dolaska u Hajduk.

Do kraja poluvremena dva puta prijete Varaždinci. Prvo je pokušao Michele Šego iz mrtvog kuta, a onda i Tonio Teklić izravno iz kornera, no na njihove pokušaje bio je spreman Ivan Lučić te se s minimalnom prednošću Hajduka otišlo na poluvrijeme.

Već u drugoj minuti nastavka Hajduk je zaprijetio. Tada je Zelenika je odlično obranio udarac Benrahoua nakon ubačaja Daria Melnjaka. Poslije toga uzbuđenja nije bilo sve do 65. minute kada domaćini udvostručuju vodstvo.

Benrahou je odigrao do Sahitija koji je dobio loptu u kaznenom prostoru, lijepo okrenuo čuvara i onda vanjskim dijelom kopačke savršeno pogodio u suprotne rašlje. Definitivno kandidat za gol kola.

Desetak minuta kasnije Teklić je pokušao iz slobodnog udarca s 30 metara. Udarac je bio sjajan, ali je Lučić još boljom reakcijom spriječio pogodak bivšeg igrača Hajduka.

Posljednje uzbuđenje na utakmici došlo je u 90. minuti preko Agustina Anella. On je iz dobre pozicije pucao malo pored gola nakon što ga je na drugoj stativi lijepo pronašao Livaja.

Ostalo je na kraju 2:0 i Hajduk je nakon dugo vremena rutinski priveo utakmicu kraju. Splićani su se s ova tri boda približili na deset bodova od Dinama dok je Varaždin ostao na šestom mjestu u zgusnutoj borbi za Europu u kojoj se iz kola u kolo mijenja stanje.

Komentari

Povezano