Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk na krilima odličnog Livaje nakon drame u završnici svladao Šibenik

Drugu utakmicu dana u Supersport HNL-u odigrali su na Šubićevcu Šibenik i Hajduk. Gosti su po prvi puta u sezoni tražili tri pobjede u nizu, a Šibenik je tražio nastavak pozitivnog niza tijekom kojeg su u pet od posljednjih šest utakmica ostali neporaženi. Na kraju su golovima Marka Livaje, Jana Mlakara i Rokasa Pukštasa gosti slavili 2:3. Za Šibenik su zabijali Ivan Dolček i Zoran Kvržić.

Hajduk je dobro krenuo u utakmicu i u prvih pet minuta dva puta prijetio. Prvo je Rokas Pukštas pokušao glavom nakon kornera, a onda i Filip Krovinović dalekometnim udarcem, no prvi pokušaj je otišao preko gola, dok je drugi obranio Lovre Rogić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolja prilika za goste došla je u 23. minuti. Tada je Rogić uhvatio loptu nakon što Pukštas nije najbolje reagirao na lijepo dodavanje Livaje. Šibenčani nisu stvorili šansu sve do 35. minute kada je Ivan Lučić lakoćom uhvatio udarac imenjaka mu Dolčeka s ruba kaznenog prostora.

Kada se činilo kako će se na predah otići bez golova, Hajduk je poveo. Nakon što je dosuđen gol aut, unatoč tome što se lopta od igrača Hajduka odbila van igre, lopta dolazi do Yassinea Benrahoua koji lijepo pronalazi Livaju. Stefan Perić je u najboljoj namjeri uklizao i izbio loptu, no pritom je prevario svoga vratara kojeg je Livaja zaobišao i zabio za 0:1 na poluvremenu.

Hajduk je u drugome dijelu iz prve prilike udvostručio vodstvo. Ponovno su kombinirali Benrahou i Livaja, uslijedio je centaršut najboljeg strijelca lige kojeg je dočekao Mlakar za 0:2 u 53. minuti. Provjeravala se situacija zbog potencijalnog zaleđa Livaje u začetku akcije, ali je gol priznat.

Šest minuta kasnije, novi pogodak gostiju. Ponovno je veliku ulogu imao danas odlični Livaja. Hajduk je oduzeo loptu domaćinima u opasnoj zoni, Livaja je strpljivo dočekao dolazak Pukštasa koji je snažno pucao i pogodio u bliži kut Rogića za 0:3 i rješavanje pitanja pobjednika.

Šibenik je uspio smanjiti zaostatak u 64. minuti preko Dolčeka koji drugi puta ove sezone zabija Hajduku na Šubićevcu. On je primio dodavanje Araija, fantastično se okrenuo i pogodio u same rašlje Lučića koji je mogao samo pogledom ispratiti loptu.

Smirila se nakon ludih prvih 20 minuta drugog dijela utakmica i dugo nije bilo uzbuđenja. Izdvaja se tek jedan pokušaj raspoloženog Benrahoua kojeg je lako uhvatio Rogić. Onda je Šibenik u 90. minuti u potpunosti zakomplicirao susret.

Tada je Kvržić dočekao loptu na 18 metara od gola i fantastično pogodio prizemnim udarcem pored Lučića. Šibenik je tako zadnja tri gola protiv Hajduka na Šubićevcu zabio praktički s istog mjesta s ruba kaznenog prostora.

Do kraja utakmice Šibenčani su tražili kazneni udarac, ali Lovrencsics je prvo igrao loptom i ostalo je 2:3. Hajduk je tako ipak zasluženo slavio unatoč nepotrebno dramatičnoj završnici za koju su sami krivi. Šibenik se nije predavao i na kraju umalo ukrao bod, ali na kraju ostaju bez ičega. Hajduk je s tri pobjede u nizu došao na -7 od Dinama i nadaju se kako se borba za titulu može dodatno zakomplicirati.

Komentari

Povezano