Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk na Livajin pogon stigao do pobjede protiv Slaven Belupa

Na rasprodanom Poljudu u posljednjoj utakmici krnjeg četvrtog kola SuperSport HNL-a Hajduk je uvjerljivo slavio protiv Slaven Belupa rezultatom 3:0.

Dvostruki strijelac za Bijele bio je Marko Livaja, dok je potvrdu pobjede donio Leon Dajaku koji je postigao pogodak nakon više od 600 dana golgeterskog posta. Momčad Ivana Leke tako je nastavila pozitivan niz u domaćem prvenstvu, a sada su na osam pobjeda i dva remija u posljednjih deset susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odnosu na utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige protiv grčkog PAOK-a u četvrtak, kod Hajduka smo vidjeli nekoliko promjena u sastavu. Na klupi su ovaj put ostali Ferro, Fahd Moufi, Vadis Odjidja-Ofoe i Emir Sahiti dok su njihova mjesta u prvom sastavu zauzeli Ismaël Diallo, Anthony Kalik, Yassine Benrahou i Ivan Dolček. Kod Slaven Belupa prema naprijed je prijetio standardni kvartet u sastavu Benedikt Mioč, Arber Hoxha, Ante Crnac i Dilan Ortíz.

Prva uzbuđenja na utakmici bila su djelo gostiju iz Koprivnice, pokušavali su preko Ortiza u četvrtoj i slobodnjaka Mioča u devetoj minuti, ali bez konkretnije prijetnje. U 11. minuti prva prilika za Bijele, Dolček je probio desnu stranu i poslao povratnu loptu za Marka Livaju čiji udarac u posljednji trenutak blokira branič gostiju Luka Račić. Bio je to očito samo Livajin nagovještaj jer se četiri minute kasnije dobro izborio za udarac između Račića i Boseca te postigao pogodak. Međutim, gol je poništen nakon pregleda VAR snimke, a ustanovljeno je da je kapetan Hajduka napravio prekršaj u napadu.

U 25. minuti Slaven je zaprijetio ponovno preko Ortiza koji je nakon centaršuta pucao glavom, no otišlo je to malo pored vratnice. Sedam minuta kasnije Livaja je u jednoj kontri proigrao Dolčeka koji je bio u dobroj poziciji, no njegov udarac je završio u bloku. Dvije minute kasnije vidjeli smo najbolju priliku do sada, Filip Hlevnjak je izbio sam pred Ivana Lučića, no vratar Hajduka je vrlo dobro reagirao i obranio taj pokušaj.

U 36. minuti Benrahou i Dario Melnjak atraktivnim su duplim pasom izigrali protivničku obranu, a Račić je igrao rukom i to je jedanaesterac za Hajduk. Livaja je postavio loptu na bijelu točku, ali Antun Marković brani njegov pokušaj. Tri minute kasnije nova velik obrana gostujućeg vratara. Livaja je ponovno vrhunski proigrao Dolčeka na desnoj strani koji je gađao suprotan kut, no Marković to ponovno uspješno brani.

Nije očito trener Leko bio zadovoljan svojom veznom linijom u prvom dijelu, pa je tako na poluvremenu napravio čak tri promjene. Iz igre su izašli Mlakar, Kalik i Filip Krovinović, a umjesto njih u igru su ušli Moufi, Odjidja-Ofoe i Sahiti.

U drugom poluvremenu na teren je izašao potpuno drugačiji Hajduk, a odmah u prvih par minuta stvorili su nekoliko opasnih prilika pred suparničkim vratima. Prvo je nakon odbijene lopte pucao Livaja, no Marković je ponovno obranio njegov pokušaj. Samo minutu kasnije Odidja-Ofoe odlično se izborio za udarac i pucao, ali pogodite što, vratar Slavena je zaustavio i njegov pokušaj. U nastavku akcije Sahiti je uputio centaršut, a Livaja ponovno pucao, ovaj put preko gola.

Pritisak je urodio plodom u 54. minuti kada je Livaja postigao pogodak na Melnjakovu asistenciju, a vratar Marković ovoga je puta bio nemoćan. Tri minute kasnije ponovno prijete Bijeli nakon što je Dolček ostavio povratnu loptu na koju je naišao Benrahou čiji udarac odlazi visoko iznad gola. U 63. minuti susreta Livaja je ponovno strijelac nakon odličnog prizmenog udarca u suprotan kut. VAR soba je ponovno provjeravala situaciju, ali ovaj put je sudac Lovrić pokazao na centar i to je 2:0 za Hajduk.

A onda su nakon dugo vremena zaprijetili i gosti. Crnac je u 70. minuti izbio sam pred Lučića, ali vratar Bijelih je dobro reagirao i obranio taj pokušaj. Hajduk je i dalje nastavio tražiti novi zgoditak, a konačni rezultat postavio je Leon Dajaku koji je pogotkom s ruba šesnaesterca zatresao mrežu prvi put nakon prosinca 2021. godine.

Hajduk je ovom pobjedom ponovno prva momčad na ljestvici s osvojenih maksimalnih devet bodova, a prednost nad Dinamom sada iznosi pet bodova. Slaven Belupo pak ostaje na četiri osvojena boda i 13 primljenih golova u četiri odigrana kola.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano