Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk na pogon kapetana i tinejdžerske senzacije stigao do visoke pobjede

U posljednjoj subotnjoj utakmici 7. kola SuperSport HNL-a Hajduk je na Poljudu u uzbudljivoj utakmici dočekao Goricu i nakon 90 minuta slavio s visokih 4:1 te barem privremeno preuzeo čelo prvenstvene ljestvice.

Splićani su u utakmicu ušli osokoljeni debaklom Dinama koji je izgubio od Slaven Belupa, svjesni činjenice kako bi od Rijeke, barem privremeno, mogli preuzeti čelo ligaške ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmicu protiv Gorice Hajduk je ušao bez Rokasa Pukštasa koji je odrađivao kaznu zbog 3 žuta kartona, pa je od prve minute na mjestu polušpice krenuo Gattusov miljenik Anthony Kalik, dok je na krilnoj poziciji startao i povratnik Stipe Biuk.

Rajko Vidović ekipu je postavio u uobičajenih 5-4-1 sa zgusnutom sredinom, a u uvodnih 15-ak minuta vidjeli smo apsolutno kaotičnu utakmicu s obje strane terena i festival obrambenih pogrešaka.

U 5. minuti prvo je kardinalno pogriješio Filip Uremović poslavši lošu povratnu loptu vrataru Lučiću, a napadač Gorice Marko Kolar dobro je reagirao, zaobišao vratara i pucao iz teške pozicije. Udarac koji je možebitno išao paralelno s gol crtom u gol je izrazito lošom reakcijom prsima skrenuo i drugi Hajdukov stoper, Dominik Prpić za 0:1.

Samo nekoliko minuta kasnije, u jednom istrčavanju krivo je doskočio golman Gorice Božidar Radošević, koji je zbog toga morao izaći iz igre, a na njegovo je mjesto stao 23-godišnji pričuvni golman Karlo Žiger.

Nije se niti zagrijao, a već je morao izvaditi loptu iz mreže, no ne vlastitom krivicom. Katastrofalnu grešku napravio je Mateo Leš koji je iz nepoznatih razloga odlučio s loptom ući u dribling između Livaje i Durdova. Livaja mu je oduzeo loptu i pucao, Žiger obranio, nakon čega je kapetan Hajduka loptu proslijedio loptu do mladog Brune Durdova, a ovaj 16-godišnjak je loptu zakucao pod krov mreže za svoj prvijenac u seniorskom dresu, čime je postao jedan u malom nizu 16-godišnjaka koji su zabijali golove u HNL-u te najmlađi strijelac Hajduka u povijesti lige.

Nakon uzbudljivog početka, strasti su se s obje strane ipak ponešto primirile, a najzanimljivije su bile brojne prilike u kojima se nalazio ove sezone ponovno fenomenalno raspoloženi Marko Livaja, koji nikako nije uspjevao postići pogodak iz brojnih prilika.

Kad nije išlo s pospremanjem lopte u gol, Livaja je barem mogao nastaviti asistencijama oprksrbljivati svoje suigrače. Ivan Rakitić je ubacio u kazneni prostor, kapetan Hajduka prsima spustio loptu, a tinejdžerska senzacija Bruno Durdov fantastičnim udarcem s ruba kaznenog prostora skinuo paučinu iz mreže Karla Žigera za svoj drugi gol večeri i preokret rezultata na 2:1. Time je Durdov postao prvi 16-godišnjak u povijesti HNL-a koji je postigao 2 gola na jednoj utakmici.

Nedugo nakon toga Durdov je uz pljesak na otvorenoj sceni izašao iz igre, a u 68. minuti Hajduk je otišao i na 3:1. Tragičar Mateo Leš rukom je odnio loptu ispred Yassinea Benrahoua u kaznenom prostoru, a Marko Livaja konačno je stigao do pogotka u večerašnjoj utakmici, precizno pogodivši kut gola. Bila je to i jedanaesti doprinos Marka Livaje za svih jedanaest golova Hajduka, pri čemu je upisao 6 golova i 5 asistencija.

Prvi ovosezonski zgoditak Hajduka u kojem direktno sudjelovanje nije imao kapetan dogodio se u 73. minuti. Nova katastrofa Matea Leša koji je loše ispucao loptu, a Leon Dajaku se s njome sjurio po boku i uputio oštar centaršut, kojeg je s(p)retno u mrežu skrenuo Niko Sigur za 4:1.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano