Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk nastavio pobjednički niz i svladao Varaždin

Na poprilično ispunjenom stadionu Varteksa utakmicu nominalno šestog kola SuperSport HNL-a odigrali su Varaždin i Hajduk. U pravoj poslastici za gledatelje na licu mjesta i ispred malih ekrana gosti iz Splita na kraju su slavili rezultatom 2:1 uz pogotke Filipa Krovinovića i Leona Dajakua. Bijeli su tako nastavili pobjednički niz u ovoj sezoni gdje su u prvih pet kola upisali maksimalnih 15 bodova.

Momčadi iz Splita i Varaždina na ulasku u ovaj susret imale su dvije zajedničke stvari. Obje ekipe su bile neporažene do ove utakmice, Hajduk je bio stopostotan te upisao četiri pobjede dok je Varaždin upisao tri remija i jednu pobjedu. Također, posljednju utakmicu su oba sastava odigrala protiv Rudeša u identičnim sastavima s kojima su izašli i u današnju utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Livaja je na svoj 30. rođendan predvodio napad Bijelih dok je na drugoj strani u vrhu napada bio Fran Brodić koji je odlično započeo sezonu te u uvodne četiri utakmice postigao pet pogodaka.

Prvu priliku na susretu vidjeli smo u petoj minuti od strane gostiju iz Splita. Krovinović je ubacio, a na drugoj vratnici je bio Ivan Dolček koji je pokušao spustiti loptu za Yassinea Benrahoua koji je malo zakasnio. U 13. minuti Hajduk je imao još jednu odličnu priliku kada je Livaja ostavio povratnu loptu za Darija Melnjaka koji dobro puca s ruba šesnaesterca, no njegov udarac otišao je tik uz vratnicu.

Deset minuta kasnije Varaždin je imao odličnu situaciju. Nakon opsade oko Hajdukovog gola koja je trajala gotovo cijelu minutu Marin Pilj je uputio odličan udarac, no vratar Ivan Lučić je obranio njegov pokušaj. U 29. minuti Hajduk je stigao do vodstva. Livaja je ubacio s desne strane, a Krovinović je iz drugog plana stigao do lopte i atipično glavom zabio svoj prvi pogodak ove sezone.

Splićani su se malo povukli nakon postignutog gola, a Varaždincima se strpljivost u napadu isplatila u 36. minuti. Nakon jedne visoke lopte prema kaznenom prostoru Bijelih, lopta je stigla do Leona Belcara koji je lijepim plasiranim udarcem pogodio za izjednačenje i također se upisao u strijelce po prvi puta u ovoj sezoni.

Četiri minute kasnije sudac Fran Jović pokazao je na bijelu točku, no slavlje Hajdukovih igrača nije dugo trajalo jer je naknadno označeno zaleđe Benrahoua. U 45. minuti Oliver Zelenika iskazao se s dvije velike obrane. Prvo je zaustavio pokušaj Krovinovića s lijeve strane, a zatim i Livajin udarac sa suprotne strane. Ipak, minutu kasnije Zelenika nije mogao ništa kada je pogodak postigao Dolček, no njegov zgoditak poništen je radi Livajinog zaleđa u začetku akcije.

I onda u petoj minuti sudačke nadoknade, Michele Šego je na drugoj strani fenomenalno opalio s ruba šesnaesterca, ali Lučić je isto tako odlično intervenirao i obranio njegov pokušaj. Nakon odbijene lopte Pilj je pao u kaznenom prostoru nakon duela s Krovinovićem, no sudac Jović je pokazao kako se igra nastavlja dalje.

Varaždin je prvi zaprijetio u drugom dijelu nakon pokušaja Brodića i Belcara, no njihovi udarci nisu bili dovoljno precizni. U 53. minuti vratnica je spasila domaći sastav nakon što je Benrahou ubacio, a Livaja glavom u padu pogodio okvir gola. Četiri minute kasnije ponovno je zaprijetio Hajduk. Nakon gužve u kaznenom prostoru Niko Sigur je uputio silovit udarac s dvadesetak metara, no njegov pokušaj nije bio dovoljno precizan.

Nastavili su Bijeli s pritiskom i traženjem drugog pogotka koji bi im donio sva tri boda. Prijetili su preko Vadisa Odjidje-Ofoea i Dine Mikanovića koji su ušli u nastavku, no njihovi pokušaji nisu bili dovoljno opasni da bi ugrozili vratara Zeleniku. Zato je Livaja u 81. minuti testirao vratara Varaždina nakon što je napadač Bijelih zaprijetio iz slobodnog udarca, ali Zelenika je odlično reagirao i obranio njegov pokušaj.

Isplatio se pritisak gostiju u 86. minuti kada je za pobjedu Hajduka zabio Dajaku koji je nakon ubačaja Mikanovića ostao sam na drugoj vratnici i pospremio loptu u mrežu. Do kraja susreta Varaždin je pritisnuo i tražio izjednačenje, a najbolji pokušaj su imali preko Brodića iz slobodnog udarca, ali Lučić je bio spreman i obranio njegov udarac.

Splićani tako i dalje ostaju stopostotni na vrhu tablice s čak 11 bodova ispred glavnog konkurenta Dinama, ali i dvije utakmice više. S druge strane, Varaždinu je ovo prvi poraz ove sezone, a njihov stil igre zasigurno će i dalje biti atraktivan za sve gledatelje.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano