Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk objavio ime novog sportskog direktora

Nakon smjene Nikole Kalinića, Hajduk je danas na službenoj stranici objavio ime novog sportskog direktora. Tu funkciju će sada obnašati François Vitali.

Svoj put u nogometnom menadžmentu započeo je 2003. u Lilleu te se u njihovom sustavu zadržao do 2017. godine. Započeo je kao voditelj skauta akademije, zatim je ubrzo postao voditelj skauta prve momčadi pa sve do projekt menadžera i sportskog direktora kuba. U tom razdoblju Lille je šest puta igrao Ligu prvaka, tri puta Europsku ligu te je po jednom osvojio prvenstvo i Francuski kup. Lille je u tom razdoblju bio prepoznatljiv po igračima koji su ponikli u njihovoj vlastitoj akademiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2011. do 2015. godine vodio je sportski segment Royal Mouscron-Péruwelza, belgijskog kluba u vlasništvu Lillea, a klub je u navedenom razdoblju došao od treće do prve belgijske lige. 

Nakon toga 2017. godine preuzima funkciju sportskog direktora Cercle Bruggea, razvojnog kluba AS Monaca, te je u tom klubu radio dvije i pol sezone. 

Tri godine kasnije postao je konzultant City football grupe te kao sportski direktor i menadžer Akademije preuzeo Troyes, razvojni klub za mlade igrače Manchester Cityja

Novi sportski direktor Hajduka posjeduje veliko iskustvo u skautingu i razvoju mladih igrača, te iskustvo rada u razvojnim sustavima velikih klubova. U svijetu nogometa poznat  je po prepoznavanju i dovođenju talentiranih mladih igrača, od kojih je svakako najpoznatiji Eden Hazard, napisali su iz kluba.

Komentari

Povezano