Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk petardom protiv Rudeša potvrdio treće mjesto

Drugi subotnji susret 32. kola SuperSport HNL odigran je na Poljudu. Hajduk je u utakmici prepunoj događanja stigao do velike 5:1 pobjede nad Rudešom te matematički potvrdio treće mjesto na ljestvici.

Hajduk je krenuo u sljedećem sastavu: Buljan – Sigur, Uremović, Prpić, Diallo – Pukštas, Krovinović, Benrahou – Brekalo, Trajkovski, Sahiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Davor Mladina odlučio se za ovih početnih 11: Marković – Krušlin, Camara, Mrčela, Magđinski – Pasariček – Mašala, Ćorić, Latković, Topić – Doležal.

Utakmica je odmah krenula s velikom prigodom. Naime, nakon ubačaj Yasinnea Benrahoua, Rokas Pukštas je s dva metra pogodio vratnicu, umjesto praznih vrata. Ipak, Pukštas se iskupio u sljedećem napadu kada je nakon kornera pogodio za 1:0 u 3. minuti susreta.

Uzvratili su gosti preko Alekse Latkovića, no Crnogorac je iz dobre situacije pucao preko gola. Nakon toga, Hajduk je zaprijetio nekoliko puta preko Emira Sahitija, Aleksandra Trajkovskog i Josipa Brekala, no rezultat se nije mijenjao. Međutim, u 26. minuti Hajduk je povisio svoje vodstvo. Trajkovski je s desne strane ubacio u peterac, a mladi Amerikanac Pukštas se samo naklonio glavom za 2:0.

Samo dvije minute kasnije, Rudeš smanjuje na 2:1. Ponovno je Pukštas u centru pažnje. Naime, nakon jednog prekida lopta leti prema Borni Buljanu koji je boksa točno u Pukštasovu ruku, a lopta pomalo nestvarno završava u domaćim vratima. Pukštas se tako po treći puta upisao u strijelce na susretu, samo što je ovoga puta pogodio vlastitu mrežu.

Duje Korač imao je sjajnu prigodu poravnati na 2:2, no nakon što je ostao usamljen u gostujućem kaznenom prostoru, loše je zahvatio loptu te je propustio upisati svoj HNL prvijenac. Bilo je to u 31. minuti susreta. Do kraja poluvremena, Hajduk je imao još jednu sjajnu prigodu. Matej Marković odličnom obranom zaustavio je pokušaj Makedonca Trajkovskog, u 43. minuti ogleda.

Na samom startu nastavka, u igru je ušao Ivan Perišić na poziciju lijevog beka. S druge strane, Rudeš je napravio tri izmjene, a Bartol Kunert postao je jubilarni 50. igrač koji je nastupio za zagrebačku momčad u ovoj sezoni. Rudeš je tako postavio rekord otkad se igra s 10 klubova u HNL-u, a prethodni rekorder bio je Hrvatski Dragovoljac s 49 igrača u sezoni 2021./22.

Nakon osam minuta igre u drugom dijelu, Splićani su povisili na 3:1. Filip Krovinović vrhunski je pogodio izvana sa slabijom, lijevom nogom s otprilike 25 metara. Nakon pogotka Krovinovića, Perišić je imao odličnu prigodu za prvijenac u bijelom dresu, no Marković je obranio njegov pokušaj.

U 59. minuti, kapetan Krovinović postigao je svoj drugi pogodak na susretu. Nakon duplog pasa s Brekalom, veznjak Hajduka pogodio je suprotne rašlje s vrha kaznenog prostora. No, nije to bilo sve. Splićani su za 5:1 zabili u 71., kada je Nikola Kalinić probio Markovića za svoj drugi pogodak u sezoni.

Minutu kasnije, Noa Skoko ušao je u igru te upisao svoj debi za prvu momčad Hajduka. I to je bila zadnja sekvenca vrijedna spomena. Do kraja susreta, nije se događalo ništa zanimljivo pa je tako u konačnici završilo 5:1.

Hajduk je ovim slavljem stigao do druge uzastopne pobjede, dok je Rudeš ostao na mizernih 7 osvojenih bodova.

Komentari

Povezano