Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk “petardom”razbio Varaždin za polufinale Kupa

Nakon što je u ranijem terminu Lokomotiva postala prvi polufinalist Kupa, isto je učinio i Hajduk slavljem nad Varaždinom s uvjerljivih 5:0.

Gosti su ušlji bolje u susret, kapetan Igor Postonjski u 17. minuti silovitim udarcem izvana uzdrmao je gredu. Zbog ozljede u 23. minuti susreta Zvonimir Šarlija napustio je teren, a Mislav Karoglan na teren je poslao Josipa Eleza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je uzvratio u 25. preko Dina Mikanovića, čiji je udarac prošao malo pored lijeve vratnice. Bez obzira na tu prigodu Bijelih, Varaždin je bio bolja momčad na terenu.

U 29. minuti stvorila se gužva u kaznenom prostoru Hajduka, pucao je strijelac iz prošlog susreta Leon Belcar, no njegov udarac blokirao je Niko Sigur. Samo tri minuta kasnije, najveća prigoda za goste.

Izveo je Postonjski prekid, a lopte je stigla do Domagoja Drožđeka koji je pogodio vratnicu, a lopta se nakon toga odbila u glavu Ivana Lučića pa nazad u teren.

Nakon tog promašaja stigla je kazna za goste. Nakon kornera i glavometa lopta je stigla do Ismaella Dialla koji iz blizine zabija glavom za 1:0 u 42. minuti.

U drugoj minuti sudačke nadoknade, Hajduk je povisio vodstvo. Filip Krovinović prekrasno je pogodio iz slobodnog udarca preko živog zida za 2:0. Hajduk je tako iz lošeg poluvremena izašao s prednošću od dva razlike.

U nastavku Hajduk prvi prijeti preko Leona Dajakua, no njegov udarac prolazi tik pored vratnice. Iza toga Josip Brekalo izvodi korner, a Marko Livaja pogađa gredu. Lopta se odbila od tla, no nije cijelim obujmom prešla gol liniju.

60. minuta označila je prvu prigodu za goste u nastavku. Lijepo se Drožđek izbacio na desnu nogu i pucao s ruba šesnaesterca, ali Lučić je to dobro obranio.

Netom po ulasku u igru, Laszlo Kleinheisler zabija za 3:0. Mađar i Livaja odigrali su dupli pas, a veznjak nije imao težak zadatak poentirati za 3:0 u 64. minuti.

Već u 67. na semaforu je pisalo 4:0. Yassine Benrahou nabacio je iz prekida, a Josip Elez zabio glavom za 4:0. Pet minuta kasnije, novi pogodak Bijelih. Marko Livaja zabio je iz kaznenog udarca za 5:0. Oliver Zelenika bio je na toj lopti, no ona je ipak završila u golu.

U 82. minuti Livaja proigrava Filipa Čuića, koji u dobroj prigodi puca pored vrata.

Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja. Hajduk se tako na najbolji mogući način osvetio Varaždinu za remi prije nekoliko dana.

Komentari

Povezano