Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk pobjedom zaključio sezonu i uljepšao Subašićev oproštaj

Oproštajem Danijela Subašića od profesionalnog nogometa, odnosno utakmicom Hajduka i Šibenika otvoren je nedjeljni program Supersport HNL-a. Subašić je osvanuo u prvoj postavi, a zavjesu na karijeru spustio je u 24. minuti kada je u majici s Hrvojem Ćustićem izašao s travnjaka kroz špalir koji su mu pripremili suigrači te se krugom oko Poljuda oprostio od veličanstvene karijere. Hajduk je oproštaj uveličao odličnim drugim dijelom i rutinskom pobjedom 3:0.

Sama utakmica u tih prvotnih 25 minuta nije pružila ništa zanimljivo te nije bilo pravih prilika. To se promijenilo u 36. minuti kada je Hajduk poveo nakon sjajne akcije Marka Livaje i Jana Mlakara koju je završio Livaja. Ipak, javio se VAR koji je utvrdio zaleđe u začetku akcije tako da nije bilo ništa od vodstva Splićana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bilo to od nezanimljivih prvih 45 minuta koje su prošle u revijalnom tonu. Hajduk je imao inicijativu, ali nisu previše stvarali te osim poništenog gola nisu zaprijetili golu Antonija Đakovića.

U drugom dijelu Hajduk je zaigrao bolje i aktivnije što im se isplatilo u 54. minuti. Livaja je primio loptu na 30-ak metara od protivničkog gola. Pričekao je da Roko Brajković uleti u prostor na desnoj strani i gurnuo mu idealnu loptu. Mladi hajdukovac bio je hladnokrvan u situaciji jedan na jedan s Đakovićem i zabio svoj prvi pogodak za Hajduk u seniorskoj karijeri.

Deset minuta kasnije Splićani su udvostručili vodstvo. Yasinne Benrahou je ubacio iz kornera, a Mlakar je na vrhu peterca nadskočio svog čuvara i poslao loptu neobranjivo za 2:0.

Hajduk tu nije stao i u 77. minuti zabijaju pogodak za 3:0. Filip Krovinović je odigrao sjajnu loptu u prostor, a Benrahou je fantastično lobao Đakovića za potvrdu pobjede.

Do kraja utakmice više nije bilo uzbuđenja i završilo je 3:0. Hajduk se lijepom predstavom oprostio od sezone i sada se u miru mogu početi pripremati za iduću sezonu. Šibenik se oprostio od Supersport HNL-a te će od iduće sezone igrati u 1. NL.

Komentari

Povezano