Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk pogotkom Marka Livaje svladao Osijek i nanio mu novi poraz

U susretu petog kola SuperSport HNL-a Hajduk je na Poljudu dočekao Osijek. Bijeli su nakon remija u Puli stigli do treće prvenstvene pobjede i, barem privremeno, zauzeli drugo mjesto na ljestvici. Jedini strijelac na utakmici bio je Marko Livaja u 56. minuti za konačnih 1:0.

Prva situacija vrijedna spomena dogodila se u 7, minuti kada je Bruno Durdov šutirao izvana, gostujući vratar Marko Malenica na kratko odbio, a na njega je natrčao Anthony Kalik i napravio prekršaj. Poslije toga dobrih 30-ak minuta nismo vidjeli apsolutno ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda je opet na scenu stupio Durdov. Lijepo je prošao po desnoj strani i šutirao, no Malenica se istakao odličnom obranom. Tri minute kasnije, Ivan Rakitić pucao je iz slobodnog udarca malo pokraj vrata. Tako se na predah otišlo s 0:0, a valja napomenuti kako gosti nisu imali niti jedan udarac prema vratima Hajduka.

Odmah na početku nastavka velika prigoda za Splićane. Durdov je odlično izbacio Šimuna Hrgovića, a potonji šalje loptu u peterac gdje Malenica najprije s crta skida jednom Kaliku, a onda i drugi puta Hrgoviću. Zasigurno je to bila obrana sezone.

Deset minuta poslije, Hajduk je poveo. Livaja je odigrao dupli pas s Rokasom Pukštasom i sjurio se kroz gostujuću obranu te pogodio za 1:0 na semaforu. Od sedam Hajdukovih pogodaka, Livaja je zabio četiri, a tri je asistirao.

Ubrzo je Hajduk postigao i pogodak za povećanje vodstva, no nakon VAR intervencije zgoditak Rokasa Pukštasa bio je poništen zbog zaleđa. Bilo je to u 60. minuti dvoboja na Poljudu. Hajduk je izgledao sve bolje na terenu, dok je Osijek bio totalno bezopasan.

Još jedna velika prigoda za Bijele stigla je u 79. minuti. Aleksandar Trajkovski izbio je sam ispred Malenice, no gostujući vratar još jednom sjajno je reagirao. Utakmica je nakon toga ušla u mirnije vode, a gosti su zaprijetili samo jednom preko Hernanija pred sami istek regularnog dijela utakmice.

Hajduk je ovom pobjedom stigao na 11 bodova i treće prvenstvene pobjede. S druge strane, momčad Federica Coppitellija upisala je novi poraz i ostala je na samo jednom osvojenom bodu u pet odigranih kola.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano