Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk protiv Dinama na Poljudu u polufinalu Kupa Hrvatske

U sjedištu HNS-a u Zagrebu danas je održan ždrijeb polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Premda je ždrijeb trebao biti održan u podne, iz HNS-a su uranili punih sat vremena te iznenadili hrvatsku nogometnu javnost.

Ono što je najbitnije, jest da je izvlačenjem parova odlučeno kako će Hajduk igrati protiv Dinama na Poljudu. Utakmica je na rasporedu 3. travnja. Biti će ovo četvrti put da se ove dvije momčadi sastaju u polufinalu Hrvatskog kupa. Svaki je put dosad to bilo u sustavu s dvije utakmice polufinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sezoni 2006./07. Dinamo je slavio na Maksimiru 1:0, te prošao u finale odigravši 2:2 na Poljudu. U sezoni 2009./10. uspješniji je bio Hajduk koji je odigrao 0:0 na Maksimiru, a zatim pogotkom Senijada Ibričića slavio 1:0 u uzvratu. Konačno, u sezoni 2015./16. Dinamo je slavio u obje utakmice, prvo s 0:2 na Poljudu, a potom i s visokih 4:0 na Maksimiru.

U drugom polufinalnom ogledu sastaju se Lokomotiva i Rijeka. Termin utakmice polufinala bit će poznat naknadno. Rijeka i Lokomotiva dosad su se u Kupu sastajali ili u četvrtfinalu ili u finalu. U sezoni 2014./15. Rijeka je slavila u obje utakmice četvrtfinala, da bi u sezonama 2015./16., 2016./17. i 2018./19. pobjeđivala Lokomotivu na Stadionu u Kranjčevićevoj za polufinale natjecanja. U finalu 2020. godine Rijeka je također slavila, što znači da Lokomotivu čeka težak posao za prekinuti neugodnu tradiciju.

Komentari

Povezano