Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk protiv Osijeka upisao peti uzastopni poraz

U predzadnjoj utakmici 30. kola SuperSport HNL-a Osijek je na gostovanju u Splitu s 2:1 svladao Hajduk. Utakmica je odigrana na praznom Poljudu zbog kazne koja je izrečena Hajduku nakon što je Torcida uletjela na teren u polufinalnom porazu u Kupu protiv Dinama.

Bilima“ je ova utakmica došla nakon burnog tjedna gdje su klub napustili predsjednik Lukša Jakobušić i trener Mislav Karoglan. Stoga je ovo bio debi Juri Ivankoviću na klupi momčadi iz Splita koja je u ovaj susret ušla u nizu od četiri uzastopna poraza. S druge strane, Osijek je nastavio pozitivan niz s trećom uzastopnom pobjedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih 10 minuta je Hajduk dva puta, a jednom Osijek pucao u blok. U 17. minuti smo imali prvi udarac u okvir gola, ali je Aleksandar Trajkovski pucao ravno u vratara.

U 19. minuti je Osijek došao u vodstvo. Roko Jurišić je povukao loptu s centra i uputio udarac s 20-ak metara. Lopta se odbila do Antuna Matkovića, a mladi napadač Osijeka s ruba kaznenog prostora pogađa za 0:1.

U 27. minuti je Hajduk izjednačio. Josip Brekalo je sjajno prošao po desnoj strani i na drugoj stativi pronašao Trajkovskog koji glavom postiže pogodak za 1:1.

Međutim, prije kraja prvog poluvremena je Osijek opet poveo. Hajduk je bio neoprezan ispred svog gola pa je Renan Guedes oduzeo loptu Filipu Krovinoviću. Ta lopta je došla do Ramona Miereza koji iz neposredne blizine zabija za 1:2 što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Početkom drugog dijela Hajduk je dobio nove loše vijesti. U jednoj obrambenoj intervenciji se ozljedio Šimun Hrgović nakon čega je legao na travnjak. Umjesto njega je ušao Emir Sahiti što je značilo određene formacijske promjene za Splićane.

Sjajnu priliku za povećati vodstvo Osijek je propustio u 62. minuti. Mierez je glavom prebacio loptu za Domagoja Bukvića koji je izašao oči u oči s vratarom Bornom Buljanom. Bukvić nije loše pucao, ali je Buljan sjajnom intervencijom vršcima prstiju loptu odbio u korner.

Hajduk je umalo kaznio taj promašaj četiri minute kasnije. U svojim prvim dodirima s loptom su kombinirali Nikola Kalinić i Ivan Perišić. Perišić je poslao oštru loptu u sredinu gdje se vratar Osijeka Franko Kolić ukazao ispred Sahitija i spriječio siguran pogodak.

Nastavio je Hajduk pritiskati što je umalo urodilo plodom u 74. minuti. Nakon kornera je Dominik Prpić prebacio loptu na drugu vratnicu gdje je nečuvan ostao Filip Uremović. Drugi član stoperskog para je samo trebao ugurati loptu u praznu mrežu, ali ju je poslao daleko od gola.

Četiri minute kasnije Splićani su zatresli okvir gola. Sahiti je odlično ubacio na peterac za Kalinića koji trese vratnicu. Sreća je tu pomazila Kolića koji je samo pogledom mogao ispratiti loptu.

Hajduk nije stao napadati te su na isteku 90. minute propustili nove dvije sjajne prilike. Prvo je udarac Rokasa Pukštasa sjajno obranio Kolić. U nastavku akcije lopta je došla do Kalinića čiji je udarac novom velebnom intervencijom zaustavio Kolić, a situaciju je do kraja raščistio Roko Jurišić.

U četvrtoj minuti sudačke nadoknade sudac Fran Jović je na VAR monitor otišao provjeriti potencijalni kazneni udarac zbog Uremovićevog igranja rukom, no procijenio je da nema materijala za najstrožu kaznu.

Ostalo je tako 2:1 za Osijek koji je došao do važna četiri boda u borbi za četvrto mjesto. Sada su ponovno jedan bod ispred Lokomotive. S druge strane, Hajduk je ostao dalekih deset bodova udaljen od Rijeke i osam bodova od Dinama koji imaju utakmicu manje.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano