Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk protiv Šibenika obranio naslov kupa

Nakon što su se u prvenstvu riješila sva pitanja, ostalo je vidjeti tko će ponijeti naslov pobjednika kupa. Na dobro ispunjenoj Rujevici sastali su se branitelj naslova Hajduk i Šibenik koji je već ispao iz lige. U jednoj tvrdoj utakmici Hajduk je golovima Darija Melnjaka i Marka Livaje slavio 2:0 i obranio naslov kupa.

Hajduk je odlično krenuo u susret i poveo već u 3. minuti. Melnjak je nakon ubačaja iz slobodnog udarca proslijedio loptu do Jana Mlakara koji ju posprema u mrežu. Ipak, javio se VAR koji je ustanovio da je Slovenac bio u zaleđu i ništa od ranog vodstva Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 9. minuti ponovno prijete Splićani. Emir Sahiti je ubacio, Marcos Mina je zaspao i lopta dolazi pred gol gdje se ubacuje Rokas Pukštas koji ne uspijeva ugurati loptu u mrežu.

Nakon početnog pritiska Hajduk je nastavio dominirati posjedom, ali nisu uspjevali ništa konkretno stvoriti. To se promijenilo u 40. minuti kada je Filip Krovinović lijepom loptom pronašao Mlakara. Mlakar je pokušao lobati Antonija Đakovića koji je uspio obraniti njegov udarac.

To je bilo više manje sve u prvom dijelu koji nije oduševio nogometom. Šibenik je očekivano čekao u duplom bloku i vrebao svoju priliku iz kontre. Hajduk se ispuhao na početku i nakon toga nisu puno puta zaprijetili golu Đakovića.

U drugom dijelu Hajduk se i dalje mučio sve do 62. minute kada su poveli. Livaja je krasno primirio Ferrovu dijagonalu, lopta je došla do Yassine Benrahoua i pucao u blok, no na odbijancu je bio Melnjak, koji je to gurnuo u mrežu pored nemoćnog Đakovića.

Preuzeo je Šibenik nešto veću inicijativu nakon primljenog gola, ali nisu pronalazili rješenja protiv Hajduka koji je krenuo zatvarati utakmicu. Većinom su napadi Šibenika završavali dugim loptama koje nisu pronalazile metu.

Hajduk je u 93. minuti dobio priliku s bijele točke rješiti pitanje pobjednika. Stefan Perić je neoprezno startao nad Pukštasom, a sudac Pajač je nakon intervencije VAR-a pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Livaja koji je potvrdio osvajanje kupa.

Do kraja susreta nije više bilo uzbuđenja i ostalo je 2:0. Hajduk je tako po prvi puta od osamostaljenja Hrvatske obranio naslov kupa. Nije to bila najblistavija predstava, ali u finalu je jedino bitno pobjediti što je Hajduk i uspio.

Komentari

Povezano