Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk razbio Goricu i osigurao titulu jesenskog prvaka

Drugu utakmicu subotnjeg programa 17. kola SuperSport HNL-a odigrali su Hajduk i Gorica. Splićani su na svom Poljudu uvjerljivo slavili rezultatom 3:0, a pogotke su postigli Leon Dajaku, Mihael Žaper i Emir Sahiti.

Hajduk je tako stigao do sedme uzastopne pobjede, dok je Mislav Karoglan kao trener i nakon 19 utakmica na klupi ostao neporažen. Bijeli su trenutno vodeća momčad prvenstva s 39 osvojenih bodova te su tako osigurali titulu jesenskog prvaka prvi put nakon 19 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, do kraja ovog dijela prvenstva ostala su još dva kola, a drugoplasirana Rijeka zaostaje sedam bodova. Prednost Splićana ispred trećeg Dinama sada iznosi velikih 12 bodova, ali treba uzeti u obzir kako Modri imaju tri utakmice manje.

Iako je Gorica bila ta koja je prva zaprijetila već u drugoj minuti, Hajduk je taj koji je bio nešto opasniji u prvom dijelu. Imali su inicijativu kroz posjed lopte, a to im se isplatilo u 20. minuti kada su stigli do vodstva. Marko Livaja je uputio sjajan centaršut kojeg je Leon Dajaku iskoristio i glavom pospremio loptu u mrežu.

Nismo previše akcije vidjeli u periodu nakon pogotka, domaćini su i dalje imali veći posjed, dok je Gorica svoju priliku čekala iz tranzicije. Nisu bili pretjerano uspješni u tim pokušajima u prvom dijelu, a do kraja poluvremena Hajduk je imao još jednu dobru priliku u 42. minuti. Tada je Niko Sigur odlično ubacio, Dajaku glavom vratio loptu na peterac gdje je ispred Livaje odlično reagirao Mario Maloča i otklonio tu opasnost.

Nakon povratka s predaha ponovno je Hajduk bio taj koji je bio konkretniji pred suparničkim golom. Vratar Ivan Banić prvo je kiksao u 48. minuti, no Rokas Pukštas tada nije iskoristio ponuđenu priliku. Banić je ponovno pogriješio u 64. minuti kada je krivo procijenio let lopte što je iskoristio Mihael Žaper i glavom zabio svoj prvijenac u dresu Bijelih.

Samo pet minuta nakon konačan rezultat postavio je Emir Sahiti. Banić je još jednom diskutabilno procijenio situaciju, istrčao je sa svojeg gola, a Sahiti je to iskoristio i prebacio vratara Gorice. Razigrali su se u potpunosti Bijeli do kraja susreta, prijetili u više navrata, ali rezultat na semaforu se više nije mijenjao.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano