Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk razbio Šibenik na Poljudu; Rakitić postigao prvijenac u bijelome dresu

Deveto kolo SuperSport HNL odigralo se između Hajduka i Šibenika na Poljudu, a Bili su slavili rezultatom 4:0 i time preuzeli prvo mjesto ljestvice nakon četvrtine odigranog prvenstva. Splitski klub sada je na dva boda plusa ispred Rijeke i Dinama.

U drugoj minuti domaćini su došli do prvog pogotka. Leon Dajaku je poslao povratnu za Ivana Rakitića koji je primio loptu i u padu zabio lijevom nogom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U šestoj minuti pokušao je Bruno Durdov s ruba kaznenog prostora, ali Antonio Đaković je odlično reagirao. Tri minute kasnije pokušao je Leon Dajaku lobirati Đakovića, no udarac je bio preslab. Igrala se 17. minuta kada je domaćin došao do drugog pogotka. Rakitić je proigrao Durdova koji se namjestio na lijevu nogu i sjajno pogodio u lijeve rašlje. U 42. minuti pokušao je iz daljine Šimun Hrgović, no lopta je otišla malo iznad gola.

Ni u drugom dijelu nisu Splićani stali. Marko Livaja je u 55. minuti proigrao Anthonyja Kalika u šenaestercu čiji udarac zaustavlja Đaković. No, došao je Australac do pogotka u 62. minuti. Dominik Prpić ga je tada proigrao, ovaj je izbio sam pred Đakovića i nadmudrio ga desnom vanjskom i lopta je imala dovoljno brzine da uđe u mrežu Šibenika. U 74. minuti Leonard Žuta je ambiciozno opalio iz slobodnjaka s velike udaljenosti i uposlio Ivana Lučića prvi put na ovom susretu.

Stipe Biuk nije bio precizan u 81. minuti kada je poslao loptu pokraj gola. Sedam minuta kasnije Biuk je iz prve poslao loptu prema Livaji u kaznemom prostoru koji je odmah pucao, a Đaković nije uspio obraniti za visokih četiri pogotka prednosti.

Hajduk je zasluženo pobijedio ovo izdanje dalmatinskog derbija i od prve minute su pokazali da su bolja momčad.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano