Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk rutinski slavio na rasprodanoj Aldo Drosini

Pred rekordnih 8606 gledatelja na Aldo Drosini Istra je dočekala lidera prvenstva Hajduk. Obje ekipe dočekale su susret u dobroj formi. Istra je upisala dvije pobjede u nizu, dok je Hajduk nanizao pet pobjeda u svim natjecanjima. U tvrdoj utakmici bez puno uzbuđenja, Hajduk je slavio 2:0.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Hajduk je poveo u 16. minuti. Ismaël Diallo je ubacio u sredinu, a lopta je doputovala sve do desne strane. Tamo ju je dočekao Emir Sahiti koji fantastičnim udarcem probija Lovru Majkića za 0:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogla je Istra izjednačiti samo tri minute kasnije. Mateo Lisica je vratio povratnu loptu za Antonija Maurića čiji udarac s ruba kaznenog prostora odlazi malo pored gola.

U 27. minuti sudac Ante Čulina je izgubio kontrolu utakmice te su se dignule tenzije. Zakuhalo se između Mladena Devetka i Sahitija, koji su započeli naguravanje u kojem je kasnije sudjelovalo još igrača. 

Posljednju priliku u prvom dijelu imao je Hajduk u 35. minuti. Dvaput je iz velike blizine pucao Leon Dajaku. Prvo mu je obranio Majkić, a onda je iz još veće blizine i iz nešto težeg kuta, Dajaku poslao loptu u aut.

U drugom dijelu prvu prijetnju vidjeli smo u 49. minuti. Erceg je ostao nečuvan nakon kornera i pucao malo pored gola Ivana Lučića. Ponovno je Erceg bio u 61. minuti. Zvonimir Šarlija je promašio loptu koja je savršeno došla do Ercega. No, Šarlija se uspio ispraviti i s poda blokirati udarac Istrinog napadača.

U 65. minuti Hajduk je propustio ogromnu priliku za 2:0. Iurie Iovu je pogriješio i lopta je došla do Sahitija koji je uposlio Marka Livaju. Livaja je zaobišao Majkića i poslao loptu prema golu gdje ju je s gol crte izbio Iovu koji se tako iskupio za grešku.

U 87. minuti sudac Čulina je pokazao na bijelu točku nakon što je lopta u ruku pogodila Luku Hujbera. Siguran izvođač bio je Livaja koji je riješio pitanje pobjednika.

Uspio je tako Hajduk upisati važnu pobjedu kojom se ponovno odvojio na vrhu ljestvice. Splićani su kontrolirali utakmicu od početka do kraja i zasluženo stigli do tri boda. U idućem kolu Hajduku na Poljud stiže Gorica, dok Istra dočekuje Varaždin.

Komentari

Povezano