Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk rutinski svladao Bilogoru te izborio 1/8 finala Kupa

U susretu 1/16 finala Supersport Hrvatskog nogometnog kupa, Hajduk je gostovao u Grubišnom Polju kod Bilogore. Bijeli su rutinski slavili rezultatom 0:4 te izborili 1/8 finala gdje će gostovati kod Mladost Ždralovi.

U 12. minuti Hajduk je imao prvu veliku prigodu nakon ubačaja s desne strane, kada je Stipe Biuk neometan s pet metara glavom uputio neprecizan udarac. Domaći su uzvratili u 13. minuti preko Juana Morena Zunige, čiji je udarac iskosa s 13 metara obranio Lovre Kalinić, odbivši loptu u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadi Splićana su se nastavili, pa je u 18. minuti Hajduk stvorio gužvu u šesnaestercu domaćih, ali su Rokas Pukštas i Leon Dajaku ostali bez konačne realizacije. Dvije minute kasnije, nova prigoda za Hajduk. Niko Sigur je pronašao Biuka koji je šutirao s 6 metara, ali domaći vratar Dinko Gavranović odbio je loptu koja je potom od vratnice završila u njegovom naručju.

Hajduk je poveo u 24. minuti. Nakon ubačaja Biuka s lijeve strane, Yassine Benrahou je sa sedam metara poslao loptu u mrežu za 0:1. Domaći su pokušali izjednačiti u 26. minuti kada je Zuniga šutirao s 14 metara, ali lopta je otišla pored vrata. Hajduk je imao još nekoliko prigoda do kraja prvog poluvremena, uključujući pokušaj Pukštasa u 33. minuti, kojeg je Gavranović fantastično obranio, te udarac glavom Antunovića u 45. minuti koji je završio na gredi.

Drugi dio utakmice započeo je dominacijom Hajduka. U 53. minuti, nakon Benrahouovog slobodnog udarca iskosa s 25 metara, Zvonimir Šarlija je bio najspretniji u gužvi te iz blizine povisio na 0:2. Samo tri minute kasnije, Benrahou je asistirao Antunoviću koji je izveo sjajan solo prodor, zaobišao domaćeg vratara, lažnjakom izbacio još jednog braniča te zatim poslao loptu u mrežu za uvjerljivih 0:3.

Nakon toga, utakmica je ušla u mirnije vode te su uslijedile mnogobrojne izmjene. Tako je kod Hajduka svoj seniorski debi upisao Marino Skelin koji je u igru ušao u 79. minuti umjesto Benrahoua. U samoj završnici utakmice, Hajduk je potvrdio svoju dominaciju postigavši još jedan pogodak i došao do uvjerljivih 0:4.

U 82. minuti, Šimun Hrgović je sjajnom loptom proigrao Darija Melnjaka koji je s 13 metara iskosa majstorski lobovao domaćeg vratara, povećavši prednost gostiju. Samo tri minute kasnije, Melnjak je ponovno bio u središtu pozornosti, ovoga puta uputivši oštar udarac s deset metara, ali domaći vratar Gavranović je još jednom dobro reagirao i odbio loptu u korner.

Do kraja susreta, nismo vidjeli novi pogodak te je završilo 0:4. Hajduk je upisao rutinsku pobjedu bez “glavnih” igrača te se sada okreće prvenstvu, gdje u subotu dočekuje Goricu u okviru sedmog kola SuperSport HNL-a.

Komentari

Povezano