Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk s igračem više remizirao u Varaždinu

U sklopu 24. kola SuperSport HNL je Varaždin ugostio Hajduk pred rasprodanim stadionom na kojem je bilo više od 10 000 navijača.

Splićani su furiozno krenuli u utakmicu, već su u drugoj minuti imali šansu preko Anthonya Kalika čiji je pokušaj završio u bloku. U sedmoj minuti je opet Hajduk prijetio preko Kalika koji je u kaznenom prostoru protivnika kombinirao s Markom Livajom, odigrali su dupli pas, no udarac Kalika je obranio Oliver Zelenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 14. minuti se po prvi puta zatresla mreža na susretu, Varaždin je zabio gol nakon sjajne akcije, no Marko Dabro je bio u nedozvoljenoj poziciji. Nešto kasnije je opet Varaždin opasno zaprijetio nakon Diallovog poigravanja u sredini terena, međutim lopta Igora Postonjskog nije pronašla put do njegovih suigrača.

U 30. minuti je još jednom zaprijetio raspoloženi i rastrčani Kalik s ruba šesnaesterca, no njegov pokušaj je još jednom Zelenika ukrotio. Osam minuta kasnije je Josip Brekalo odigrao dupli pas sa Kalikom, izbacio se na desnu nogu, no jako slabo je pucao te je Zelenika to uspio obraniti.

Samo dvije minute kasnije je Varaždin došao do vodstva. Livaja je na sredini terena izgubio loptu, uslijedio je kontranapad preko desne strane gdje je bio Domagoj Drožđek koji je sjajno uposlio centaršutom Leona Belcara, a ovaj je glavom pospremio za 1:0. To je ujedno bila i posljednja konkretnija prilika u prvom poluvremenu te se na predah otišlo s minimalnom prednošću za Varaždin.

U drugom poluvremenu u 51. minuti susreta Varaždin je ostao s igračem manje nakon što je Dabro dobio svoj drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton. Igrači Hajduka su u 63. minuti tražili penal nakon igranja rukom suparničkog igrača, ali Fran Jović je procijenio da nema jedanaesterca za Bijele.

Koji trenutak kasnije je Hajduk stigao do izjednačenja nakon fantastičnog gola Nike Sigura koji je zabio s ruba kaznenog prostora za 1:1.

U 79. minuti je nakon silnog pritiskanja Hajduk uspio doći do zgoditka preko Livaje, međutim dosuđeno je zaleđe Filipa Uremovića nakon VAR intervencije. Napetost i tenzije na terenu su sve više rasle, a sljedeću šansu je Hajduk dočekao u 85. minuti, no Brekalo je još jednom slabo uputio udarac.

U sudačkoj nadoknati je Aleksandar Trajkovski s ruba kaznenog prostora pucao pored gola te je to bila posljednja prilika na susretu koji je završio 1:1. Hajduk je ovim remijem propustio priliku preskočiti Rijeku na vrhu tablice koja s potencijalnom pobjedom protiv Dinama može pobjeći na četiri boda prednosti nad klubom iz Splita.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano