Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk svladao Slaven Belupo u utakmici s nekoliko diskutabilnih odluka sudaca

Nakon napornog putovanja na Farske otoke i nazad, Hajduk je večeras na punom Poljudu u 66. međusobnom HNL dvoboju ugostio nogometaše Slaven Belupa. Od prve minute za Hajduk je nastupio Ivan Rakitić, čiji je ovo bio debi na Poljudu, ali i u HNL-u, a na lijevom krilu Hajduka startao je njegov dugotrajni bivši suigrač iz reprezentacije Ivan Perišić.

Prilikom u 5. minuti utakmicu su otvorili gosti iz Koprivnice, a udarac je nakon prodora na lijevoj strani i ulaska u šesnaesterac uputio Matej Šakota, ali Lovre Kalinić obranio je njegov opasan pokušaj. Uspjevali su nogometaši Slavena još nekoliko puta u narednim minutama iznijeti loptu do opasne zone, ali više od izborenog jednog kornera nisu napravili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 13. minuti nakon lijepe akcije, Rokas Pukštas uputio je udarac s vrha šesnaesterca, a lopta je u ruku pogodila Ivana Bornu Jelić Baltu te je sudac Zdenko Lovrić nakon intervencije VAR sobe i bezrazložno dugog pregledavanja snimke dosudio kazneni udarac za Hajduk. Tek u 18.  minuti Marko Livaja izveo je jedanaesterac, mirno uputivši loptu u donji desni kut vrata Ivana Čovića za 1:0 Hajduka.

Nakon desetak minuta bez opasnijih situacija vidjeli smo najprije udarac Perišića s 30-ak metara koji je otišao daleko od gostujućeg gola, da bi minutu kasnije s tek nekoliko metara bliže udaljenosti Jelić Balta opasnim udarcem natjerao Kalinića na još jednu intervenciju.

U 35. minuti stoper Hajduka Zvonimir Šarlija osjetio je nemoć, pa ga je domaći trener Gennaro Gattuso odmah povukao iz igre te zamijenio Dominikom Prpićem, a već dvije minute potom svoj prvijenac za domaći sastav postiže Abdoulie Bamba. On je povukao loptu s desne aut linije, u šesnaestercu pronašao Livaju, koji je zadržao loptu do Bambinog ulaska u kazneni prostor, a ovaj iz drugog dodira zakucava pod gredu za 2:0.

Golijadu u prvom poluvremenu zaključio je u 45. minuti Šakota pogotkom za 2:1. Luka Lučić dao mu je loptu u prostor po lijevoj strani, Fahd Moufi je prvi došao do nje, ali i pao očekujući da će sudac dosuditi prekršaj. Opravdano, Lovrić ga dosudio nije, pa Šakota dolazi do lopte i gura ju kroz noge Kaliniću u suprotnu malu mrežicu. Bio je to 50. pogodak Farmaceuta u utakmicama protiv Hajduka, odnosno prvi nakon sedam utakmica bez zabijenog pogotka.

Ništa vrijedno spomena, osim po jednu izmjenu na svakoj strani, nismo vidjeli od početka drugog poluvremena sve do 73. minute, kada je Rakitić iz slobodnog udarca s nekih 25 metara udaljenosti pogodio vanjski dio mreže. Deset minuta kasnije Prpić nakon jednog centaršuta šalje loptu u vlastitu mrežu, ali sudac Lovrić sudio je prekršaj Tomislava Božića netom prije li je Prpić dirao loptu pa se VAR za ovu veoma upitnu odluku nije mogao uključiti.

Navijači Hajduka poveselili su se potvrdi pobjede u 87. minuti. Bamba je izveo slobodan udarac iskosa s desne strane, uputio odličan centaršut na suprotnu stranu peterca, gdje najviše skače Pukštas i glavom pogađa mrežu. Međutim, tu se VAR ponovno aktivirao i zbog zaleđa poništio pogodak Amerikanca.

Utakmica je tako završila pobjedom Hajduka 2:1, 39. u međusobnim dvobojima, uz 11 udaraca Bilih naspram šest gostiju, od čega smo gotovo sve navedeno vidjeli u prvom poluvremenu.

Komentari

Povezano