Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk slavljem u Koprivnici pobjegao pratnji na +4

Utakmicom Slaven Belupa i Hajduka u nedjelju popodne nastavljeno je 10. kolo SuperSport HNL-a. Ujedno je to bio i dvoboj posljednjeplasirane i prvoplasirane momčadi ljestvice u ovom trenutku. S obzirom da su drugi i treći Rijeka i Dinamo svoje utakmice već odigrali, Hajduk je već znao kako će i sljedeći vikend dočekati na čelu ligaške karavane, no pobjedom bi konkurenciji pobjegli na četiri boda plusa.

Na koncu smo vidjeli ovaj drugi scenarij u kojem je Hajduk slavio 0:2 autogolom Tomislava Božića i pogotkom Stipe Biuka. Time su Bili stigli do 24 osvojena boda, dok su Rijeka i Dinamo ostali na 20. Slaven Belupo je pak ostao na desetom mjestu ljestvice s pet bodova na kontu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U domaćim su redovima pak tražili novi pozitivni rezultat kojem bi započeli svoj uspon s ligaškog dna. U tu je svrhu trener Farmaceuta Mario Kovačević na teren od prve minute poslao relativno ofenzivnu postavu s trozupcem Ivan DolčekIlija NestorovskiAlen Grgić, dok su u veznom redu ordinirali Ivan Ćubelić, Mihail Caimacov i Adrian Liber.

Gennaro Gattuso standardno nije previše odstupao od svoje preferirane jedanaestorke. Anthony Kalik prebačen je na nešto centralniju poziciju jer su na krilima stajali Leon Dajaku i Biuk, a u srcu obrane po prvi puta od bolnog poraza od Ružomberoka zajedno su zaigrali Zvonimir Šarlija i Filip Uremović.

Fini tempo igre gledali smo na samom početku susreta, a isti su naročito postavljali domaći igrači koji su od prve minute bili izuzetno rastrčani, agresivni i razigrani. Već u 13. minuti Slaven stiže u vodstvo kada je Dolček ostao na nogama nakon starta Ivana Lučića, te odigrao za Caimacova koji uz malo sreće zabija u nebranjenu mrežu. Ipak, utvrđeno je zaleđe Dolčeka što je potvrdila i VAR provjera, pa je pogodak opravdano poništen.

Sličan scenarij istog raspleta gledali smo već dvije minute kasnije. Ovaj je put Nestorovski glavom zabio u bliži kut pored skamenjenog Lučića nakon ubačaja s lijeve strane. Sada je to bila nešto manje očita situacija, jer je u samom začetku akcije Nestorovski bio u zaleđu, pa su tehničari na Ivan Kušek-Apašu ponovno biti prisiljeni jedinicu uz ime domaće momčadi vraćati na nulu.

Iako je nastavljena dominacija Slavena na terenu, tempo igre je pomalo opao, da bi zatim Hajduk “ni iz čega” stigao do vodstva. Ismaël Diallo izborio je u 39. minuti jedan prekršaj na lijevoj strani terena, Ivan Rakitić dobro je ubacio loptu iz slobodnog udarca, a Božić ispred nekog od gostujućih igrača loptu skrenuo u vlastitu mrežu za 0:1.

Samo pet minuta kasnije udvostručili su Bili vodstvo! Diallo se ovaj put našao visoko na terenu, odnio je nogom jednu loptu ispred Antonija Boseca koji je glavom krenuo na istu i potom zalegao na travu. Ante Čulina nije zazviždao, lopta je stigla do Biuka koji je ušao u kazneni prostor i savršeno naciljao dalju stativu od koje se lopta odbila u mrežu za 0:2.

Imali smo i ovdje VAR provjeru jer su domaći igrači tražili opasnu igru Bjelokošćana čije je kopačka prošla blizu Bosecove glave, no sudačka ekipa potvrdila je pogodak.

Na početku drugog poluvremena mogao je domaći dečko u gostujućim bojama sve riješiti za Hajduk. Nakon kornera Bilih Kalik je prebacio loptu do Šarlije koji iz velike blizine promašuje cijeli okvir te loptu šalje pored vrata.

Zanimljivu situaciju bilježimo i u 87. minuti. Tada je Ivan Borna Jelić Balta iz srca kaznenog prostora pucao precizno ali nejako, a ovo drugo bilo je ključno jer je Hajdukova jedinica to uspjela zaustaviti i tako sačuvati svoja vrata.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano