Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk u domaćinskoj atmosferi rutinski slavio protiv Rudeša

Nakon što se Hajduk oprostio od Europe ispadanjem od PAOK-a, okrenuo se obvezama u nacionalnom prvenstvu sa željom da nastave pobjednički niz. U četvrtom kolu su od 19:00 gostovali kod Rudeša koji još čeka na prve bodove.

Splićani su furiozno krenuli u utakmicu i već u 4. minuti došli u vodstvo! S desne strane je Ivan Dolček poslao prizemnu loptu, a Marko Livaja se lagano riješio protivnika na leđima i krasnom minijaturom zabio za vodstvo 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 13. minuti je Hajduk bio jako blizu povećanja vodstva. Livaja je sjajno proslijedio loptu Emiru Sahtiju koji je izašao jedan na jedan s vratarom Rudeša Karlom Kraljem, no Kralj je bio spreman na udarac. Samo dvije minute nakon, Hajduk je došao do povećanja vodstva.

Livaja je fantastičnim podvaljivanjem lopte kroz obranu Rudeša pronašao utrčalog Darija Melnjaka koji posprema za rezultat 2:0.

U 20. minuti je Rudeš uspio stvoriti prvo veće uzbuđenje pred golom Hajduka. Nakon ubačaja iz prekida lopta se odbila do Ivora Ljubanovića, no obrana Hajduka je to uspjela blokirati.

Drugi dio prvog poluvremena je prošao nesadržajno prilikama, a tek smo dvije prilike vidjeli pred sam kraj kada je prvo Rudeš zaprijetio preko Alekse Latkovića i koji trenutak kasnije Hajduk preko Vadisa Odjide-Ofoe. Na predah se otišlo rezultatom 2:0 za Hajduk.

Prva prilika u drugom poluvremenu je pripala domaćem sastavu u 55. minuti. Nakon ubačaja iz kuta je s 14 metara pucao Mislav Matić, međutim nije pogodio okvir gola.

Samo minut nakon, Hajduk je imao sjajnu priliku. Livaja je proslijedio loptu na desnu stranu do Dolčeka, no pucao je pored vrata.

U 62. minuti nakon ubačaja s lijeve strane je glavom pucao Andrej Lazarov, no vratar Hajduka Ivan Lučić je bio spreman na taj udarac.

Najbolja prilika Rudeša na utakmici se zbila u 74. minuti. Nakon ubačaja koji je išao na suprotnu stativu, glavom je u kazneni prostor Hajduka loptu proslijedio Jakov Bašić, a pucao Ljubanović, međutim Lučić je bio sjajno postavljen i ukrotio udarac.

Samo 3 minute kasnije, Dolček se nakon sjajnog proigravanja Yassinea Benrahoua našao u zicer šansi, no katastrofalno je pucao i vratar Rudeša nije imao težak posao za obraniti taj udarac. U 86. minuti opasan pokušaj Dominika Rešetara s ruba šesnaesterca je sjajno obranio Lučić.

Do kraja susreta se rezultat nije mijenjao te je Hajduk rutinski slavio 2:0. Ovom pobjedom je Hajduk zauzeo prvo mjesto na tablici dok je Rudeš još na desetom mjestu s nula bodova.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano