Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk usprkos dobroj igri remizirao s PAOK-om

Hajduk je ovosezonsku europsku avanturu započeo u trećem pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a tamo ih je čekao grčki PAOK. Na rasprodanom Poljudu u zaista impresivnoj atmosferi Splićani su remizirali s gostima iz Grčke rezultatom 0:0.

Hajduk je bio bolji protivnik kroz cijeli susret, preko Marka Livaje i Nike Sigura u dva navrata je pogađao vratnice, a Jan Mlakar nije iskoristio dvije vrlo dobre šanse. Na kraju, Splićani nisu uspjeli postići pogodak dok PAOK nije previše pokazao i može biti vrlo zadovoljan krajnjim rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rokas Pukštas zbog ozljede nije bio dostupan za ovaj susret, a trener Ivan Leko odlučio je posegnuti za Sigurom u veznoj liniji. Ostatak sastava je bio identičan kao u zadnjoj utakmici protiv Rijeke, a Vadis Odjidja-Ofoe ponovno je zauzeo svoje mjesto u veznom redu. Gostima je u sastavu pak falio brazilski veznjak Douglas Augusto koji je dobio crveni karton u uzvratnom susretu protiv Beitara iz Jeruzalema. To nije bila jedina promjena u odnosu na prošlu utakmicu protiv izraelskog kluba, a PAOK je u ovu utakmicu ušao s totalno drugačijim veznim redom u odnosu na taj susret.

Pjesma se orila Poljudom, a utakmica je krenula u vrlo visokom ritmu na obje strane. Odmah u drugoj minuti susreta Dario Melnjak zavrnuo je loptu u peterac, no pravovremen je bio vratar Dominik Kotarski. PAOK je uzvratio u petoj minuti kada je Konstantinos Koulierakis pucao glavom nakon kornera, no išlo je to ravno u vratara Ivana Lučića. Ipak, prve konkretne prilike na susretu vidjeli smo od strane Hajduka.

U 11. minuti Livaja je poslao fantastičnu dijagonalu za Jana Mlakara koji stiže do lopte na drugoj stativi, ali iz neposredne blizine pogađa vanjski dio mreže. Samo dvije minute ponovno splitska momčad prijeti, a ovaj put se zatresla vratnica. Sigur si je otvorio prostor za udarac te opalio s dvadesetak metara i pogodio okvir gola.

Nakon što je početni visoki ritam pao, gosti su priprijetili preko Khaleda Nareya u dva navrata. Prvo je u 15. minuti pucao iskosa, ali spreman je na to bio Lučić, da bi u 30. minuti ponovno isti igrač prošao Ferra i vratio loptu na pet metara za Giannisa Konstanteliasa, no Hajdukovi braniči su na vrijeme otklonili tu opasnost.

Odmah po povratku s odmora Hajduk je pritisnuo i imao tri odlične prilike u razmaku od deset minuta. Prvo je u 46. minuti Livaja lukavim udarcem s distance prevario Kotarskog, ali lopta je odsjela na vratnici koja još jednom spašava goste. Šest minuta kasnije nevjerojatan poklon obrane PAOK-a nije iskoristio Mlakar kada je nanjušio pogrešku Williama Troosta-Ekonga, no odlučio se na slab udarac glavom umjesto da primiri loptu.

Stezao se obruč oko gostujućih vrata, a u 55. minuti nakon Melnjakovog ubačaja Livaja je pucao glavom no odlazi do malo pored vratnice. Hajduk je bio bolji protivnik kroz drugo poluvrijeme te nastavio prijetiti vratima gostiju. U 65. minuti Krovinović je otvorio prostor za Odjidju koji je uputio udarac, ali Kotarski je to s lakoćom uhvatio. Pet minuta kasnije vidjeli smo još jedno Livajino majstorsko proigravanje, a ovoga puta Krovinović nije to uspio iskoristiti te je njegov udarac iz blizine otišao pored vratnice. Do kraja utakmice Hajduk je prijetio ponovno preko Odjidje u 75. minuti i Krovinovića minutu kasnije, no na semaforu je ostalo 0:0.

Uzvrat je na rasporedu za tjedan u Solunu, a Hajduk će u slučaju prolaska dalje u playoffu igrati protiv boljeg iz dvoboja norveškog Rosenborga i škotskog Heartsa.

Komentari

Povezano