Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk uvjerljivo slavio i odvojio se na vrhu tablice

Kao uvertiru pred derbi na Rujevici, prvu utakmicu nedjeljnog programa 15. kola SuperSport HNL-a odigrali su Hajduk i Varaždin. Splićani su na svom Poljudu uvjerljivo slavili rezultatom 3:1. Strijelci su redom bili Rokas Pukštas, Zvonimir Šarlija i Filip Krovinović, dok su gosti do utješnog pogotka stigli nakon autogola Filipa Uremovića.

Hajduk je tako stigao do pete uzastopne pobjede, dok je Mislav Karoglan kao trener i nakon 17 utakmica na klupi ostao neporažen. Bijeli su se sada odvojili od svojih konkurenata na prvom mjestu tablice s 33 osvojena boda u 15 odigranih kola. Barem privremeno su pobjegli šest bodova Rijeci i čak deset Dinamu koji doduše ususret međusobnom dvoboju imaju dvije odnosno tri utakmice manje od Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je nakon prvog poluvremena prednost Hajduka mogla biti i veća, prvu pravu priliku na susretu imao je Varaždin. U desetoj minuti Michele Šego se našao u izglednoj situaciji, no pucao je ravno u ruke vratara Ivana Lučića. Do kraja prvog dijela Hajduk je napokon stvorio veći broj prilika pred suparničkim vratima, a prve pokušaje imali su u 19. i 21. minuti nakon centaršuta odnosno udarca Yassinea Benrahoua.

Bijeli su stigli do vodstva u 35. minuti kada je ponovno ubacio Benrahou, a u petercu se najbolje snašao Pukštas koji je atraktivno pogodio i zabio svoj treći gol ove sezone. Nastavilo je sijevati pred vratima Olivera Zelenike, a samo tri minute nakon prvog pogotka uslijedio je i onaj drugi.

Benrahou je još jednom centrirao, ovaj put iz kornera, a nakon udarca Pukštasa lopta se odbila do Šarlije koji je ugurao loptu u mrežu za povećanje vodstva. Do kraja prvog dijela Hajduk je imao još nekoliko situacija za postizanje pogotka, ali njihovi pokušaji nisu bili dovoljno precizni.

U drugom poluvremenu tempo igre je ipak malo pao. Hajduk nije imao potrebu riskirati te se povukao na svoju polovicu. Varaždin je pokušavao, a pravu šansu stvorili su tek u 59. minuti kada je Vukčević poslao prizemnu loptu koju je preko gola poslao Domagoj Drožđek.

Gosti iz te situacije nisu stigli do smanjenja vodstva već je Hajduk nekoliko trenutaka kasnije uspio još povećati svoju prednost. U 67. minuti Emir Sahiti je poslao povratnu loptu s desne strane za Krovinovića koji je lijepo naciljao desni kut i potvrdio pobjedu Splićana.

Do kraja susreta Varaždin je ipak uspio postići utješni pogodak u 83. minuti kada je nakon ubačaja s desne strane Uremović zatresao vlastitu mrežu, no nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti pobjedu domaćina. Dapače, vratar Zelenika je sjajnim reakcijama u nekoliko navrata spriječio i uvjerljiviju pobjedu Hajduka.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano