Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk uvjerljivo slavio protiv Lokomotive

Nedjeljni program 33. kola SuperSport HNL-a zatvorili su Lokomotiva i Hajduk utakmicom u večernjem terminu. Gosti iz Splita uvjerljivo su slavili rezultatom 3:0 te tako Lokomotivine šanse za Europu sveli na minimum.

U tri međusobna susreta ove sezone između ove dvije ekipe postignuto je čak 14 pogodaka. Hajduk je slavio u prvoj, Lokomotiva u trećoj dok je druga utakmica završila remijem. Od njihovog zadnjeg međusobnog susreta obje ekipe odigrale su osam utakmica u domaćem prvenstvu, a Hajduk je u tom razdoblju upisao samo jedan poraz, uz četiri pobjede i tri remija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovaj susret trener Splićana Ivan Leko poslao je na teren stoperski par Awaziem – Borevković dok su trojac u veznoj liniji činili Filip Krovinović, Rokas Pukštas i Yassine Benrahou. S druge strane, trener Lokomotive Silvijo Čabraja odlučio se na stopersku poziciju postaviti inače veznog igrača Vladana Bubanju, unatoč tome što je na klupi imao trojicu stopera.

Gosti iz Splita su bili bolji protivnik u prvom poluvremenu, pogodili su dva puta okvir gola no i dalje je na semaforu stajalo 0:0. Pritisnuo je Hajduk na početku susreta, u 4. minuti izveli su tri kornera, a najbolja šansa bila je nakon onog posljednjeg kada je Chidozie Awaziem pokušao glavom no Nikola Čavlina je bio spreman na to. Samo minutu kasnije Sahitijev udarac je otišao pored vratnice, a u 6. minuti vidjeli smo jedan potez kakav može izvesti samo on, Marko Livaja. Pokušao je iznenaditi Čavlinu udarcem s centra igrališta međutim udarac nije bio dovoljno precizan.

Hajduk je dominirao posjedom lopte no bez konkretnih prilika, a Emir Sahiti je bio iznimno raspoložen. Nakon neuspješnih pokušaja u 14. i 25. minuti, u 33. minuti je odlično smirio jednu dugu loptu te pokušao uposliti suigrača u sredini. Kada se lopta vratila u njegov posjed pucao je, no pogodio je vratnicu. Samo minutu kasnije, u 34. minuti mladi Niko Sigur pucao je s otprilike 25 metara i pogodio gredu. Lokomotiva praktički nije imala ozbiljniju priliku u prvom dijelu, a Hajduk svoju dominaciju nije uspio okruniti pogotkom. Na kraju je prvo poluvrijeme završilo bez udarca u okvir vrata.

U 53. minuti Hajduk je poveo, pogriješio je vratar Lokomotive Čavlina, Pukštas je presjekao njegovo dodavanje, a Benrahou pospremio loptu u mrežu za vodstvo od 1:0. Nismo previše toga vidjeli u drugom dijelu, Lokomotiva je bila nešto aktivnija ali i dalje bez konkretnih prilika. Gosti su u 77. odigrali brzi kontranapad, Krovinović je osvojio jednu loptu te uposlio Benrahoua koji je ubacio u sredinu. Na njegov ubačaj naletio je mladi Roko Brajković koji je ušao u drugom poluvremenu, pucao je glavom no ipak nedovoljno precizno.

Šest minuta kasnije, u 83. Hajduk je povećao svoju prednost. Mlakar je uposlio Melnjaka na lijevoj strani, ovaj vraća loptu u sredinu, a na pravom mjestu je najbolji strijelac lige, Marko Livaja.

Do kraja susreta gosti su još jednom povećali svoje vodstvo, a na asistenciju Livaje pogodio je za 3:0 Ivan Ćubelić u 89. minuti.

Hajduku ova utakmice iz rezultatskog aspekta nije apsolutno ništa značila, sigurni su na drugom mjestu sa 62 boda. S druge strane, Lokomotiva je ovim porazom vjerojatno ispala iz svih kombinacija za četvrto mjesto koje vodi u europska natjecanja iduće sezone.

Komentari

Povezano