Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk uvjerljivo svladao Goricu i privremeno preuzeo vrh tablice

Iako se prije početka ovog dvoboja raspravljalo o visini golova na terenu u Velikoj Gorici, treća utakmica 26. kola SuperSport HNL-a ipak se odigrala sa sada već standardnim kašnjenjem.

Bez obzira na to što je Hajduk u ovaj susret ušao s novim izostancima u vidu Filipa Uremovića i Josipa Brekala, od prve minute su apsolutno zagospodarili terenom. Gorica nije izgledala dobro i kao momčad koja je u stanju izvući ikakav pozitivan rezultat iz ovog susreta, a na kraju je upravo tako i bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeli su uvjerljivo slavili rezultatom 3:0 i tako barem privremeno ponovno preuzeli vrh ljestvice. Jedna od promjena u splitskom sastavu bila je postavljanje Yassinea Benrahoua od prve minute što se pokazalo izvrsnim potezom pošto je isti bio vrlo raspoložen te upisao gol i asistenciju. Osim njega, pogotke su još postizali Marko Livaja i Rokas Pukštas.

Gosti su na prvu izglednu priliku čekali do 13. minute kada je Leon Dajaku poslao sjajnu loptu za Filipa Krovinovića čiji je akrobatski pokušaj završio malo pokraj gola. Ipak, u 22. minuti Hajduk je stigao do vodstva nakon što je Benrahou ubacio iz kornera za Livaju koji je postigao svoj deveti prvenstveni pogodak ove sezone.

Devet minuta kasnije Splićani su stigli do povećanja vodstva kada je strijelac prvog gola dao odličnu loptu za Dinu Mikanovića, ovaj je ubacio u sredini, a tamo se nakon nekoliko odbijanaca najbolje snašao Benrahou se nakon uloge asistenta našao i među strijelcima.

Domaći sastav cijelo vrijeme djelovao je sterilno i bezopasno, a krajem prvog dijela sol na ranu dodao je njihov vratar Ivan Banić. Nakon nekolicine loših reakcija u zadnjoj liniji lopta se odbila prema Baniću koji je reagirao vrlo traljavo, a to je iskoristio Pukštas koji je glavom zabio treći pogodak Hajduka.

Drugo poluvrijeme nije nam ponudilo ni blizu toliko uzbuđenja kao prvo. Splićani su očekivano malo popustili nogu s gasa i relativno mirno iskontrolirali utakmicu do kraja. Imali su u završnici priliku postići još koji pogodak, ali su Livaja, Dominik Prpić i Anthony Kalik promašivali vrlo izgledne prilike. Gorica je čak u zadnjoj četvrtini utakmice zaprijetila vratima Ivana Lučića u par navrata, ali više od toga jednostavno nije mogla.

Hajduk je tako nastavio svoj pozitivan niz, ostali su neporaženi i u sedmoj utakmici u nizu, a u tom periodu upisali su pet pobjeda i dva remija. Njihova prednost nad Rijekom i Dinamom sada iznosi dva odnosno sedam bodova, ali obje ekipe svoje utakmice ovog kola tek trebaju odigrati.

S druge strane, Gorica se nalazi u katastrofalnom momentumu, a ovo im je bio osmi poraz u devet odigranih utakmica ove kalendarske godine.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano