Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajduk uvjerljivo svladao Slaven Belupo i preuzeo vrh ljestvice

Hajduk i Slaven Belupo svoj su međusobni susret u 22. kolu SuperSport HNL-a dočekali u dijametralno suprotnim raspoloženjima. Splićani u posljednje četiri prvenstvene utakmice nisu znali za pobjedu, dok su gosti iz Koprivnice u istom periodu upisali čak tri pobjede.

Ipak, Hajduk je ovaj put uvjerljivom predstavom slavio rezultatom 4:0 i tako, barem privremeno, preuzeo prvo mjesto na tablici. Golove za Bijele postigli su redom redom Nikola Kalinić, Josip Brekalo, Anthony Kalik i Filip Čuić, a u čak tri navrata asistent je bio Emir Sahiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani su od samog početka susreta preuzli potpunu inicijativu. Visoko su podigli zadnju liniju, preuzeli posjed lopte i tražili pogodak. Već u petoj minuti susreta imali su prvu priliku kada je Brekalo dao u prostor za Fahda Moufija, a ovaj vratio za Kalinića čiji udarac je završio u bloku.

Tražili su kazneni udarac u toj situaciji zbog igranja rukom, no od toga na kraju nije bilo ništa. Nastavili su igrači Hajduka s pritiskom, većina napada je išla preko Brekala, ali sve do 37. minute nisu imali konkretnih prilika. Tada je Anthony Kalik sjajno pucao izvana, ali njegov udarac otišao je tik uz vratnicu.

I kada su navijači Bijelih već mislili kako će se na odmor otići s nulom, u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela ukazao se Kalinić. Iskusni napadač odigrao je za Brekala, ovaj mu vratio loptu glavom, a Kalinić u padu iz voleja fantastično pogodio za vodstvo. Slaven zapravo nije imao niti jedan ozbiljniji izlazak sa svoje polovice, a dovoljno o tome govori kako su u rubrici udaraca imali čistu nulu.

Na samom početku drugog poluvremena nastavili su tamo gdje su stali. Već u 48. minuti svoj prvijenac u dresu Hajduka, ali i općenito u HNL-u, postigao je Brekalo, a u ulozi asistenta našao se Sahiti. Nismo još ni sabrali dojmove do kraja, već su Bijeli ponovno povećali svoju prednost. Samo tri minute kasnije Kalik je lijepo utrčao iza obrane Slavena i zabio na još jednu asistenciju Sahitija.

Potvrdu uvjerljive pobjede u 67. minuti donio je mladi Čuić kojem je to također bio prvijenac u Bijelom dresu, a po treći put na utakmici pogodak je namjestio Sahiti. Do kraja susreta rezultat se više nije mijenjao, a Hajduk je tako stigao do slavlja prvi put nakon više od dva mjeseca.

Ovom pobjedom su, barem privremeno, preuzeli vrh ljestvice s bodom prednosti nad Rijekom i četiri nad Dinamom, koji oboje imaju utakmicu manje. S druge strane, Slaven je prekinuo svoj dobar niz od dvije pobjede zaredom te su ostali na sedmom mjestu

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano