Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hajdukovi juniori na pragu sna

Juniori Hajduka su se nakon vjerojatno najiščekivanije UEFA Youth League utakmice u povijesti, pobjedom nakon jedanaesteraca protiv Borussie Dortmund kvalificirali među 4 najbolje ekipe kontinenta. Utakmica koja je svoju uvertiru imala još od prolaska Bilih tića protiv Manchester Citya, koja je mijenjala svoje mjesto odigravanja, na kraju se odigrala na legendarnom Westfalenu/Signal Iduni koja je bila odlično popunjena gostujućim, ali i domaćim navijačima koji su prihvatili rukavicu bačanu od hrvatskih gasterbajtera i ponekog putnika iz Hrvatske.

U tipično juniorskom prvom poluvremenu nismo vidjeli previše dobrog nogometa, a jedinu priliku imao je Roko Brajković u 21. minuti, no okliznuo se u presudnom trenutku. U nastavku je Hajduk ponovno imao više prilika preko Skoke i Vrcića koji nisu bili dovoljno koncentrirani u završnici, a onda je u 71. minuti stigla i zaslužena nagrada. Roko Brajković uputio je precizan centaršut s desne strane, a leteća tvrđava Mate Antunović u stilu Roberta Lewandowskog koji se takvih pogodaka nazabijao na baš ovom stadionu, glavom s ruba šesnaesterca savladao domaćeg vratara. Slavlje Hajdukovih navijača nije se ni stišalo, a Borussia je stigla do izjednačenja. Prekršaj Arkovića na Ludwigu unutar 16 metara s bijele je točke realizirala devetka domaćih Julian Rijkoff, pa smo polako krenuli prema produžecima jer su obje ekipe čuvale rezultat. Mogao je Hajduk s(p)retno stići do prolaska i bez jedanaesteraca da je stoper domaćih Blank bio još neprecizniji u pokušaju raščišćavanja opasnosti pred svojim golom, ovako je lopta na njegovu sreću završila na gredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U raspucavanju jedanaesteraca drama – do devete serije svi su izvođači bili precizni, a onda je vratar Hajduka Buljan obranio slab udarac Manea, i omogućio Kavelju da svojim udarcem Splićane odvede pred vrata raja. Kavelj je to i učinio, a slavlje na Westfalenu je moglo početi. Ostali su Bili tići bez svojih dresova u najvećem uspjehu hrvatskog klupskog nogometa na europskoj razini još od 1983./1984. kad su Hajdukovi seniori u polufinalu Kupa UEFA ispali od Tottenhama zbog gola u gostima. U međuvremenu je Hajduk igrao četvrtfinale Lige prvaka 1995., Dinamo 2021. četvrtfinale Europa lige, a juniori Dinama su četvrtfinale UEFA Youth Leaguea igrali u dva navrata, no do polufinala 40 godina nije uspio doći – nitko. Hajduku u polufinalu slijedi ogled s Milanom, poprište je švicarski Nyon i stadion kapaciteta 860 sjedećih i 6.400 stajaćih mjesta, a ne sumnjamo kako će UEFA-u i organizatore čekati nova “noćna mora” kad krenu pristizati zahtjevi za ulaznice i prisustvovanje ovim povijesnim utakmicama Hajdukovih mladića.

Bravo!

Komentari

Povezano