Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Halep zbog dopinga dobila suspenziju od četiri godine

Bivša najbolja tenisačica svijeta i dvostruka Grand Slam pobjednica Rumunjka Simona Halep suspendirana je do listopada 2026. zbog dva odvojena kršenja antidopinških pravila. Objavila je to u utorak Međunarodna agencija za teniski integritet (ITIA).

Bivša pobjednica Wimbledona i Roland Garrosa je privremeno suspendirana od listopada 2022. nakon što je bila pozitivna na zabranjeni pojačivač krvi roxadustat na US Openu prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Halep je odlučno zanijekala da je svjesno uzimala zabranjenu tvar i rekla da ima dokaze koji pokazuju da su male količine lijeka za anemiju ušle u njezin sustav iz licenciranog suplementa koji je bio kontaminiran.

ITIA je prihvatila njezin argument da je uzela kontaminirani dodatak, ali i utvrdila da količina koju je tenisačica progutala nije mogla rezultirati koncentracijom pronađenom u pozitivnom uzorku. Rumunjska tenisačica je najavila žalbu Sportskom arbitražnom sudu (CAS) odbivši prihvatiti kaznu.

Simona Halep je bila vodeća tenisačica svijeta ukupno 64 tjedna, između 2017. i 2019. godine. U karijeri je osvojila 24 turnira pri čemu i Roland Garros 2018. godine, te Wimbledon godinu dana kasnije.

Komentari

Povezano