Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Haney slavio protiv Lomachenka upitnom odlukom sudaca

U ranojutarnjim satima je cijeli boksački svijet gledao prema MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu gdje se odvijao boksački meč za WBA (super), WBC, IBF, WBO i The Ring pojaseve lake kategorije (do 61 kilogram). Devin Haney je branio svoje naslove protiv Vasiliy Lomachenka u najvećoj borbi svoje karijere.

Haney je ušao u borbu s omjerom 29-0 te je u posljednje dvije borbe svladao Kambososa Jr. i tako ujedinio sve pojase u lakoj kategoriji. S druge strane, Lomachenko je jedan od najboljih boksača u povijesti amaterskog boksa. Ukrajinac je osvajao zlatne medalje na Olimpijskim igrama 2008 i 2012. U profesionalnom boksu je osvajao titule u 3 različite kategorije te je u ovu borbu ušao s omjerom 17-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledali smo veoma kompetitivnu i izjednačenu borbu svih 12 rundi. Haneya je bazirao svoju taktiku na udarcima u tijelo u nadi da će to usporiti Lomachenka u završnici borbe. Iako je Haney bio dosta precizan sa svojim udarcima u tijelo, Lomachenko je kroz runde bio sve bolji i bolji te je u završnici borbe odradio najdominantnije runde. Većina boksačke javnosti je smatralo da će Lomachenko slaviti 115-113, dok je manjina procijenila da bi borba trebala završiti neriješeno. Veliko razočaranje među boksačkim fanovima je nastupilo kada je u ringu poslije borbe objavljeno da je Haney slavio jednoglasnom odlukom sudaca 115-113, 115-113 te 116-112.

David Haney je ovom kontroverznom pobjedom nastavio svoj niz od 30 borbi bez poraza te 24-godišnji Amerikanac i dalje drži pojaseve u lakoj kategoriji. S druge strane, Lomachenku je ovo treći poraz u profesionalnom boksu.

Komentari

Povezano