Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hat-trick Phila Fodena u uvjerljivoj pobjedi Manchester Cityja

U 31. kolu engleske Premier Lige Manchester City je pobijedio Aston Villu rezultatom 4:1. Goste je načeo Rodri, a onda je na scenu stupio Phil Foden koji je s tri gola riješio pitanje pobjednika. 

Obje ekipe utakmicu su započele bez svojih najboljih strijelaca. Za Manchester City je na klupi bio Erling Haaland, dok za Aston Villu Ollie Watkins nije bio niti u zapisniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 11. minuti susreta Manchester City je došao do prednosti. Brzo su kombinirali igrači Cityja na desnoj strani, Jeremy Doku ubacio je nisku i oštru loptu u šesnaesterac, a na nju je naišao Rodri koji je probio vratara Aston Ville Robina Olsena.

Deset minuta kasnije, Aston Villa je došla do izjednačenja. Morgan Rogers je odigrao sjajni dupli pas s Jhonom Duranom koji je svladao Stefana Ortegu na vratima Građana. U prvoj minuti sudačke nadoknade, Manchester City je ponovno došao do prednosti. Phil Foden je imao slobodan udarac na 18 metara od gola, a lopta je prošla kroz srce živog zida te je iznenadila vratara gostiju koji nije očekivao ovakvu kardinalnu pogrešku svojih suigrača.

U 61. minuti, Foden je postigao svoj 20. gol u sezoni. Rodri je sjajno pronašao Fodena koji je precizno naciljao malu mrežicu te je povećao prednost Građana. Obrana Aston Ville samo je pogledom ispratila loptu Rodrija, a Englez nije imao težak zadatak jer je bio nečuvan. 

U 69. minuti fantastično odmjerenim udarcem u lijeve rašlje Phil Foden došao je do hat-tricka. Olsen nije imao nikakve šanse protiv ovakvog fenomenalnog udarca s 20 metara. Ovo je bio drugi hat-trick ovog sjajnog engleskog igrača u samo dva mjeseca.

Za Manchester City cijelu utakmicu korektno je odigrao Joško Gvardiol, dok je Mateo Kovačić dobio zadnjih 15 minuta susreta.

S novom pobjedom, Građani zaostaju samo jedan bod za vodećim Liverpoolom, dok je Aston Villa zadržala četvrto mjesto koje ih vodi u Ligu prvaka.

Komentari

Povezano