Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Havertz Arsenalu donio pobjedu i privremeno prvo mjesto

Posljednja subotnja utakmica 28. kola engleske Premier lige bila je ona između Arsenala i Brentforda na Emiratesu. Domaćinima je pobjeda u ovoj utakmici pružala barem privremeni dolazak na prvo mjesto tablice, dok se sutra ne susretnu Liverpool i Manchester City.

Susret je krenuo visokim intenzitetom i Arsenalovom dominacijom, a do prvog pogotka došli su u 19. minuti. Ben White je uputio sjajan ubačaj, a Declan Rice je hitro utrčao u prostor i glavom pogodio za prednost. Topnici su u potpunosti kontrolirali utakmicu, a najbolju šansu za povišenje prednosti imali su preko Kaija Havertza, no njegov je pokušaj prošao pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je izgledalo da samo sučev zvižduk dijeli Arsenal od odlaska na predah s prednosti, Aaron Ramsdale napravio je nevjerojatan gaf. Imao je loptu u nogama i dok se razmišljao što će napraviti, Yoanne Wissa je uklizao i zabio za 1:1.

U nastavku je Arsenal nastavio prijetiti i pritiskati, a Brentford je tražio prilike iz tranzicija. Najbolju šansu imali su preko Ivana Toneyja, čiji je dalekometni šut obranio Ramsdale. Još je jednu sjajnu obranu opisao u 70. minuti kada je pucao Nathan Collins.

U 86. minuti ukazao se Kai Havertz. Asistent je još jednom bio Ben White, a Nijemac je glavom pogodio za iznimno bitnu prednost. Arsenal je izdržao i izborio tešku pobjedu, a sada će sve oči biti usmjerene na sutrašnji okršaj.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano