Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Havertz donio Arsenalu skok na prvo mjesto Premier lige

U posljednjoj utakmici današnjeg programa engleske Premier lige, nogometaši Brentforda su na svom Gtech Communityju ugostili nogometaše Arsenala koji su eventualnom pobjedom mogli zasjesti na vodeće mjesto prvenstvene ljestvice. U tome su i uspjeli nakon pogotka Kaija Havertza u samom smiraju utakmice za konačnih 1:0.

Prvu veliku priliku bilježimo u 13. minuti, a ona je bila stopostotna. Gabriel i Aaron Ramsdale su započeli s izgradnjom napada iz vlastitog peterca i tu engleski vratar griješi u predaji lopte te ona dolazi do Bryana Mbeuma, međutim njegov udarac s gol crte čisti Declan Rice, dok u nastavku akcije Yoane Wissa odbijanac šalje pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadao je Arsenal, pleo mrežu pokraj zgusnute obrane Brentford, a to im se, činilo se, isplatilo u 42. minuti nakon što je Bukayo Saka ubacio za Gabriela Jesusa čiji udarac glavom brani Mark Flekken, ali na odbijancu je najbrži Leandro Trossard koji glavom zabija za vodstvo gostiju. Uslijedila je VAR provjera gola te je na koncu pogodak poništen zbog zaleđa pa se tako na predah otišlo bez pogodaka.

Mirno je bilo i u drugom dijelu sve do 77. minute kada je Brentford došao nadomak vodstvu, ali još jednom nogometaši Arsenala izbacuju loptu s gol crte. Ovog puta je udarac Neala Maupaya ispucao Oleksandr Zinchenko.

0:0 je na semaforu stajalo sve do 89. minute, a onda je Bukayo Saka s desne strane ubacio na suprotnu vratnicu odakle Kai Havertz glavom matira Flekkena za erupciju oduševljenja u gostujućem sektoru. Bio je to drugi pogodak Nijemca u dresu Arsenala od dolaska.

Do kraja susreta su “Topnici” bez problema očuvali tu prednost te su trenutno vodeća momčad engleske Premier lige, a pritom su nastavili niz od sada 17 utakmica bez poraza u susretima protiv momčadi iz Londona.

Bila je to 200. utakmica za Mikela Artetu na klupi Arsenala i 116. pobjeda po čemu je najuspješniji trener ”Topnika”.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano