Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Heat i Pelicansi osigurali playoff

NBA nam je sinoć donio dvije posljednje Play-in utakmice za osmu poziciju Istočne i Zapadne Konferencije. Prvi susret odigrao se u Miamiju gdje je Heat ugostio Chicago Bullse te na koncu slavio rezultatom 112:91.

Nakon nekolicine utakmica u kojima su bili napadački “vrući”, košarkaši Bullsa su ipak već početkom okršaja ponovno dokazali zašto su ove sezone tek 22. najbolji napad lige. Domaćini, koji su unatoč izostanku njihovog vođe Jimmyja Butlera i startnog beka Terryja Roziera bili izrazito homogeni i usklađeni u fazi obrane, zaustavili su Chicago na svega 37 poena (27 posto šut iz igre) što im je donijelo vodstvo od deset poena nakon prve polovice igre. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč tome što je treća četvrtina napokon donijela efikasnu realizaciju Bullsima, Miami ih je tad isforsirao na čak šest izgubljenih lopti koje su rezultirale dodatnim posjedima domaćina koje su oni uglavnom kapitulirali. Nakon 4 uzastopna poena Javontea Greena kojima je smanjio deficit na deset poena razlike, posljednje tri minute obilježio je spektakularan 12:0 niz Heata na pogon njihove dvije trice (Herro i Wright) i šest poena Kevina Lovea. Bio je ovo prijelomni trenutak susreta u kojem je sastav iz Floride tik pred kraj treće dionice otišao na uvjerljivo vodstvo od čak 22 poena razlike. 

Četvrta četvrtina zbog visokog deficita Bullsima nije pružila nadu za povratak te su domaćini slavili s konačnih 21 razlike. 

U izostanku već spomenutih Butlera i Roziera za Heat su prva imena bili Tyler Herro (24 poena, 10 skokova i 9 asistencija) i rookie Jaime Jaquez (21 poen). Jedini za Bullse s dobrim učincima bili su DeMar DeRozan s 22 poena i Nikola Vučević s double-doubleom od 16 poena i 14 skokova

Heat je ovom uvjerljivom pobjedom izborio doigravanje u kojem će u prvoj rundi igrati protiv prvoplasiranih Boston Celticsa što je i ujedno rematch prošlogodišnjeg konferencijskog finala. Njihov prvi dvoboj će se igrati u ranom nedjeljnjom terminu u 19 sati.

U drugom susretu NBA večeri odigranom od 3:30h po srednjoeuropskom vremenu, New Orleans Pelicansi su slavili protiv Sacramento Kingsa rezultatom 105:98.

Bio je to izjednačen dvoboj u kojem su Pelicanse do pobjede, bez ozlijeđenog superstara Ziona Williamsona, svojim učinkom predvodili Brandon Ingram s 24 te Jonas Valanciunas s 19 poena. S druge strane, sjajan napadački učinak De’Ararona Foxa od 35 poena i Domantasa Sabonisa od 23 nije bio dovoljan jer je ostatak ekipe imao slabu šutersku večer, pogodivši tek 11 od 41 trice.

Pelicansi su vodili većinu susreta, u jednom trenutku imali i 20 poena prednosti, a na kraju su meč mirno priveli kraju i prošli u daljnju fazu playoffa.

Komentari

Povezano