Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Heat postavio novi tricaški rekord franšize i šokirao Celticse za izjednačenje u seriji

Sinoć smo gledali svega dvije utakmice NBA doigravanja, a u prvoj su zaigrali košarkaši Miami Heata koji su iznenadili velike favorite Boston Celticse te su slavili rezultatom 111:101. Time su izjednačili rezultat u seriji na 1-1.

Vrijedi reći kako je gostujući sastav bez prve zvijezde Jimmyja Butlera i važnog kotačića Terryja Roziera došao do ogromnog uspjeha protiv najuspješnijeg tima ovogodišnje regularne sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su Celticsi efikasnim šutiranjem trica odnijeli prvu utakmicu na svoju stranu, isto su sada pokušali učiniti i gosti s Floride koji su unatoč nevjerojatnih 13 od 24 za tricu bili na tri poena minusa na pauzi. Izvrsni su tada za domaćine bili njihovi All-Star igrači Jaylen Brown (21 poen, pet skokova) i Jayson Tatum (18 poena). Heat je u egalu održavao Tyler Herro s 4/6 za tri poena nakon prve 24 minute.

Nastavili su košarkaši Heata u istom tonu i u drugom dijelu pogodivši nevjerojatnih šest trica iz devet pokušaja u trećoj četvrtini, dok je glavna priča tog perioda ipak bila njihova obrana. Njihova taktika “nepomaganja” u obrani zbunjivala je Celticse koji su počeli igrati jedan na jedan košarku više nego što su planirali gdje je nedostajala realizacija.

Heat, na pogon pogođenih trica, ubrzo je ostvario dvoznamenkasto vodstvo, dok su Celticsi nastavljali s slabim šutem iz igre i neorganiziranim napadima. Domaćini jednostavno nisu imali snage za povratak u susret protiv momčadi koja je na koncu oborila vlastiti rekord franšize u broju pogođenih trica u playoff utakmici s konačnih 23 (do tada je rekord bio 20). 

Vođa Heata danas je bio Herro s 24 poena i 14 asistencija (6/11 za tri poena), dok su preko 20 išli i Bam Adebayo (21 poen, deset skokova) i Caleb Martin (21 poen, 5/6 za tri poena).

Nakon odličnog prvog poluvremena, za domaćine su u nastavku usporili Brown s konačnih 33 poena i osam skokova i Tatum s 28 poena i osam skokova. Unatoč velikom doprinosu Bostonov dvojac ostao je na svega kombiniranih devet poena u posljednjoj četvrtini. 

Serija koju je Heat pobjedom izjednačio na 1-1 seli na njihov parket gdje će se treća utakmica odigrati sa subote na nedjelju u 00:00 h. 

Komentari

Povezano