Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Heidenheim do prve pobjede u Bundesligi, hrvatski stoper zabio za Darmstadt

Nedjeljni program četvrtog kola njemačke Bundeslige pružio nam je pravu golijadu. Na dvije odigrane utakmice imali smo prilike vidjeti čak 12 golova.

U prvoj utakmici Heidenheim je ostvario prvu pobjedu sezone protiv Werdera iz Bremena rezultatom 4:2. Bio je to poprilično zanimljiv susret u kojem je Heidenheim nakon prvog poluvremena vodio 2:0 golovima Tima Kleindiensta iz kaznenog udarca i Erena Dinkçija. Werder je u nastavku uspio izjednačiti. Strijelci su bili Marvin Ducksch i Mitchell Weiser, no domaćini su s nova dva pogotka na kraju stigli do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Heidenheim je 16. godišnjicu otkako je na klupu sjeo trener Frank Schmidt proslavio na najbolji mogući način upisavši prvu pobjedu u sezoni, ali i povijesnu prvu pobjedu ikada u Bundesligi. S ova tri boda Heidenheim je skočio na 11. mjesto, dok se Werder nalazi jedno mjesto ispod.

U drugom susretu dana Darmstadt i Borussia Mönchengladbach remizirali su rezultatom 3:3, a svoj prvi bundesligaški gol postigao je hrvatski stoper Matej Maglica. Darmstadt je nakon deset minuta igre vodio 2:0 golovima Marvina Mehlema i našeg Maglice, a u 33. minuti Tim Skarke povećao je prednost na 3:0. Bez obzira na veliku prednost iz prvog dijela, gosti iz Mönchengladbacha uspjeli su na kraju postići tri pogotka i stići do izjednačenja.

Sve je krenulo nizbrdo nakon crvenog kartona Maglice u 39. minuti. Sedam minuta kasnije Rocco Reitz je smanjio za goste, a onda je Tomáš Čvančara u tri minute donio potpuno izjednačenje rezultata. Prvo je u 74. minuti asistirao za Floriana Neuhausa, da bi se tri minute kasnije fenomenalnim pogotkom i sam upisao među strijelce. Bartol Franjić je za Darmstadt igrao od 71. minute susreta.

I jedni i drugi još uvijek čekaju na prvu pobjedu sezone, Darmstadt se nalazi na pretposljednjem mjestu sa samo jednim osvojenim bodom, dok Borussia Mönchengladbach ima samo bod više i nalazi se na 14. mjestu.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano