Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Heidenheim velikim preokretom svladao Bayern, Bjelica izgubio od Bayera

Subotnje poslijepodne donijelo nam je pet ogleda 28. kola njemačke Bundeslige. Bayern je opet kiksao, dok su oči hrvatske javnosti bile uprte u dvoboj Union Berlina i Bayer Leverkusena u kojem je Nenad Bjelica imao priliku Apotekarima nanijeti prvi poraz ove sezone.

Ipak, u tome nije uspio, Bayer je još jednom bio nadmoćniji od svoga suparnika i slavio u glavnom gradu s 1:0. Pogodak odluke zabio je 20-godišnji Florian Wirtz iz jedanaesterca u osmoj minuti dodanog vremena prvog dijela, nakon što je isti dosuđen zbog igranja rukom Christophera Trimmela. Prethodno je, pet minuta ranije, drugi žuti karton zaradio Robin Gosens i uništio praktički sve šanse da momčad 52-godišnjeg hrvatskog stručnjaka do kraja izvuče pozitivan rezultat. Pokušao je Bjelica uvođenjem Josipa Juranovića u 63. minuti podići svoju momčad, no mreže se više nisu tresle te su igrači Xabija Alonso, uz brojčanu prednost na terenu i na semaforu, susret mirno priveli kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, priču dana odnio je Heidenheim, koji je na spektakularan način preokrenuo rezultat protiv Bayerna. Aktualni prvaci već su u prvom poluvremenu preko Harryja Kanea u 38. i Sergea Gnabryja u 45. minuti stigli do prednosti od dva gola te se činilo kako će ovo biti jedna od rutinskih pobjeda Bayerna, onakva kakvu smo naviknuli gledati proteklih desetak godina od bavarskog giganta. No, domaćini su imali drugačije planove te je nastavak donio preokret koji možda najbolje opisuje kakvu sezonu Bayern igra. Blitzkriegom u 50. i 51. minuti Heidenheim je pogotcima Kevina Sesse i Tima Kleindiensta vratio stvari na početak. Trener Bavaraca Thomas Tuchel ostao je zatečen viđenim, no potpuni šok slijedio je u 79. minuti kada je Kleindienst drugim pogotkom na utakmici doveo domaćine u vodstvo. Pokušali su igrači Bayerna do kraja izvući barem bod, ali vratar Heidenheima Kevin Muller je zaključao svoja vrata i nanio novi bolan poraz Bayernu.

Veliki preokret izveli su i igrači Kolna u domaćem susretu protiv Bochuma. Gosti su u 53. poveli preko Felixa Passlacka, da bi Koln u 91. i 92. minuti golovima Steffena Tiggesa i Luce Waldschmidta stigao do pobjede. Uvjerljiva je na gostovanju kod Freibuega s 4:1 bila ekipa Leipziga. Po dvo pogotka zabio je Lois Openda, jednom su zabili Amadou Haidara i Benjamin Šeško, dok je za domaćine poentirao Vincenzo Grifo. S 4:0 na vlastitom terenu Mainz je nadigrao Darmstadt. Dva gola zabio je Lee Jae-Sung, dok su po jedan ubacili Brajan Gruda i Andreas Hanche-Olsen.

Posljednji susret dana od 18:30 igraju Borussia Dortmund i Stuttgart. Epilog kola jest da Bayer Leverkusen u idućem kolu može osigurati prvu, povijesnu titulu Bundeslige! Potrebna im je pobjeda kod kuće protiv Werder Bremena, a svakako će pozornost dan ranije biti i na susretu Bayerna i Kolna, koji će ako ne završi pobjedom Bavaraca osigurati Apotekarima titulu.

Komentari

Povezano