Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Henderson otišao iz Liverpoola, Klopp blizu dovođenja zamjene

Nakon brojnih glasina, vijest je napokon službena – Liverpoolov kapetan Jordan Henderson napušta klub nakon 12 godina. Nova je destinacija saudijski Al Ettifaq gdje će igrati pod trenerskom palicom bivšeg suigrača i legende Liverpoola Stevena Gerrarda. Ekipa se trenutno nalazi u Hrvatskoj gdje odrađuju pripreme za sezonu.

Henderson je u Liverpoolu osvojio gotovo sve – Liga kup dva puta, FA kup, Community Shield, Premier ligu, Ligu prvaka, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo. Vrijednost transfera iznosi oko 12 milijuna funti uz dodatke od otprilike 5 milijuna funti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj dom je u istoj zemlji pronašao i Brazilac Fabinho. Zadnji vezni igrač je Redsa od 2018. i bio je nezamjenjiv dio uspješne generacije. Pregovori traju iznimno dugo, pa su novinari govorili da transfer još uvijek nije blizu realizacije, no Fabinho ipak neće putovati na pripreme u Singapur s ostatkom momčadi i smatra se da će se odlazak uskoro potvrditi. Redsi će za njegov odlazak u Al Ittihad dobiti oko 40 milijuna funti.

Jürgen Klopp je potvrdio da unutar kluba nisu planirali odlaske potonja dva igrača, ali situacija sa saudijskim klubovima znatno je promijenila tržišno stanje. Ugovori su iznimno visoki, a Liverpoolovi navijači su generalno složni da se radi o dobrom poslu s financijske strane s obzirom na njihove godine i pad u formi.

Pitanje je tko dolazi da popuni novonastali prostor? Dolazak Roméa Lavie trebao bi se materijalizirati kroz par dana, čim se Liverpool i Southampton dogovore oko cifre. Nakon odbijene ponude od 37 milijuna funti, poslana je druga od 45 milijuna funti, koja bi trebala biti prihvaćena. Lavia je 19-godišnji Belgijac koji igra na poziciji zadnjeg veznog. Prošle sezone bio je ponajbolji igrač Southamptona u kojeg je došao iz Manchester Cityja. Radi se o iznimno talentiranom nogometašu sjajne tehnike koji ima još puno prostora za napredak.

To bi nakon dolaska Alexisa Mac Allistera i Dominika Szoboszlaija bio treći ulazni transfer u ljetnom prijelaznom roku, a izgledno je da će se do njegovog isteka Redsi pokušati dodatno pojačati.

Komentari

Povezano