Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Herbert potpisao najveći ugovor u povijesti

Nakon što je Pro Football Talk nedavno izašao u javnost s vijesti kako quarterbackovi Cincinnati Bengalsa i Los Angeles Chargersa, Joe Burrow i Justin Herbert, čekaju potpis jednog drugog, izgleda kako je potonji prvi trepnuo i stavio potpis na ugovor vrijedan 262,5 milijun dolara kojim bi trebao ostati vezan za franšizu iz “Grada anđela” na još barem pet godina.

Herbert je tako potpisao najlukrativniji ugovor National Football Lige s prosječnom godišnjom vrijednosti od 52,5 milijuna što ga stavlja tek malo ispred Lamara Jacksona i Jalena Hurtsa koji su svoje ugovore produžili ranije ovoga ljeta. Garantirani iznos koji će 25-godišnji quarterback dobiti iznosi 218,7 milijuna, odnosno 83% cjelokupne vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chargersi su Herberta draftali 2020. godine sa šestim izborom. Prije njega su Bengalsi prvim pickom uzeli Burrowa, dok su Miami Dolphinsi samo pick ranije odabrali Tuu Tagovailou. Prvi je sljedeći QB na draftu bio Jordan Love na dalekom 26. mjestu pa se ne može reći da su Chargersi imali previše opcija, ali Herbert se u konačnici pokazao kao savršen izbor ubrzo se nametnuvši među sam vrh lige.

Nekadašnji rookie sezone srušio je skoro sve rekorde kada su u pitanju prve tri NFL godine. Nitko u povijesti nema više točnih dodavanja (1.316), jardi bacanjem (14.089), touchdowna (102) ili utakmica s više od 300 osvojenih jardi (22) u tom vremenskom razdoblju.

Posljednju su sezonu Chargersi predvođeni Herbertom neslavno okončali izgubivši od Jacksonville Jaguarsa u wildcard rundi unatoč vodstvu od čak 27-0 u prvom poluvremenu. Nekadašnji je quarterback sveučilišta Oregon na susretu zabilježio 273 jardi i jedno polaganje bacanjem te tri nošenja za ukupno 12 jardi uz jedan fumble.

Herbertovim potpisom sljedeći na redu za novi ugovor postaje Burrow koji bi vrlo lako mogao srušiti tek postavljeni rekord ako se uzme u obzir da je on svoju franšizu već vodio do značajnijeg uspjeha u doigravanju (Super Bowl), nešto što se vjerojatno nepravedno zamjera quarterbacku Chargersa ako se uračunaju ozljede u sastavu i kvalitete ostatka rostera kojim je dosad bio okružen.

Komentari

Povezano