Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hertha Berlin ispada iz Bundeslige, Kramarić sjajan u pobjedi

U sklopu pretposljednjeg kola Bundeslige od 15:30 smo na rasporedu imali 4 utakmice.

Vodila se ljuta borba za opstanak među njemačkom elitom, a imali smo priliku ispratiti čak tri kluba – Schalke, Bochum i Herthu Berlin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hertha Berlin 1:1 Bochum

Hertha Berlin ispada iz Bundeslige prvi put nakon sezone 2009/10 kada su završili na posljednjem mjestu s 24 osvojena boda. Prvotno su zabili gol u 19. minuti kada je strijelac bio Dodi Lukebakio, no gol je bio poništen zbog prekršaja. Ipak dolaze do vodstva i nade za opstanak u Bundesligi u 63. minuti pogotkom Lucasa Tousarta za 1:0. Međutim, u 94. minuti Keven Schlotterbeck zabija glavom za izjednačenje te ih svojim drugim golom ove sezone poslao u niži rang njemačkog nogometnog natjecanja.

Hoffenheim 4:2 Union Berlin

U ludoj utakmici na PreZero Arena stadionu vidjeli smo 6 pogodaka, a hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić je u domaćoj pobjedi sudjelovao s 2 gola i 1 asistencijom. U pobjedi Hoffenheima u rubriku strijelaca su se još upisali Ihlas Bebou i Munas Dabbur, dok su za goste zabijali Danilho Doekhi i Aissa Laidouni. Josip Juranović za Union Berlin je utakmicu počeo s klupe, a u igru je ušao u 70. minuti.

Schalke 2:2 Eintracht Frankfurt

U uzbudljivoj utakmici na Veltins Arena stadionu, Schalke je izborio vrlo vrijedan bod u borbi za opstanak. Nisu mogli bolje započeti susret s obzirom na to da su već u prvoj minuti preko Simona Terrodea poveli s 1:0. Gosti izjednačuju 20 minuta nakon pogotkom Daichi Kamade, a u 59. minuti preokreću rezultat u svoju korist, a strijelac za dramu u redovima Schalkea je Brazilac Tuta. Ipak Schalke pred sam kraj susreta uspijeva izjednačiti u 85. minuti preko Sebastiana Poltera te će se to kasnije ispostaviti konačnim rezultatom.

Werder Bremen 1:1 Köln

U utakmici bez pretjeranog rezultatskog imperativa, Werder Bremen i Köln su na Wesserstadionu podijelili bodove. Gosti su na predah otišli s minimalnom prednošću pogotkom Steffena Tiggesa iz 36. minute. Domaćini su bili konkretniji u drugom poluvremenu te su došli do izjednačujućeg pogotka u 73. minuti, a strijelac je bio Romano Schmid.

U posljednjem kolu nas očekuje drama što se tiče borbe za opstanak imamo sljedeće dvoboje:

  • RB Lepizig – Schalke
  • Bochum – Bayer Leverkusen
  • Stuttgart – Hoffenheim

Komentari

Povezano