Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hezonja upisao ”double-double” u Realovom slavlju u Beogradu, Monaco utišao Tel Aviv

Dvije vjerojatno najbučnije dvorane Eurolige, Menora Mivtachim Arena u Tel Avivu te Stark Arena u Beogradu, bile su poprište večerašnjih utakmica broj 3 u doigravanju Eurolige. Usprkos tome, oba domaćina su večeras poražena iako su navijači Partizana postavili novi rekord natjecanja s 20.091 gledateljem na tribinama.

[5] Maccabi Tel Aviv – Monaco [4] 78:83 (1-2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popriličan konsenzus je vladao među ljubiteljima europske košarke da se, u slučaju ostvarivanja breaka u Monacu, košarkaši Maccabija više tamo neće vratiti. Ipak, Monegažani se s time nisu složili te su nakon prvih 6 minuta spektakularnom košarkom dosegnuli prednost od 17:8. Pogodili su 4 od prvih 6 šuteva izvan crte od 6,75 metara, a predvodio ih je sjajni Mike James koji je zabio 9 poena, samo dva manje nego što je ubacio u cijeloj drugoj utakmici ove serije.

Na prvi su predah otišli gosti s vodstvom od 22:16, a tu su prednost stvorili šutem za tri poena. Monaco je postigao 5 trica, dok Maccabi nije nijednu.


“Ponos Izraela” je smanjio na samo -2 četiri minute prije kraja poluvremena, no gosti drugu četvrtinu završavaju serijom 10:3 na krilima Donatasa Motiejunasa i Mikea Jamesa koji su postigli 8 od tih 10 poena.

Monaco je na poluvremenu vodio s 41:32, a predvodio ih je sjajni James koji je ubacio 18 poena.

U drugom poluvremenu su domaći košarkaši konstantno hvatali zaostatak, no ni u jednom trenutku nisu došli ni do izjednačenja pa su košarkaši Monaca u konačnici slavili s 5 poena razlike – 83:78.

Monaco su do pobjede predvodili Mike James s 21 poenom te Jordan Loyd s 15, dok je u redovima poraženih Bonzie Colson ubacio 17 poena, a Wade Baldwin IV 16 uz 8 skokova i 6 asistencija.

[6] Partizan – Real Madrid [3] 80:82 (2-1)

Znajući što se sve izdogađalo u završnici druge utakmice, bilo je jasno da će košarkaši Reala biti dočekani na nož u Beogradu, a Stark Arena je gorila nakon što su njihovi puleni poslije svega 2 i pol minute igre vodili s 12:0. Sjajnu prvu četvrtinu su ”Crno-bijeli” zaključili s vodstvom od 32:19, a predvodili su ih Yam Madar s 10 poena te Alen Smailagić s 8. Njih su dvojica kombinirano pospremila svih 6 šuteva iz igre.

Usprkos tome što su nakon 13 minuta bili u zaostatku od 15 poena razlike, košarkaši Reala se nisu obeshrabrili te su serijom od 19:7 zaokružili odličnu završnicu pa se na poluvrijeme odlazi s vodstvom Partizana od 48:45. Spektakularan je u drugoj četvrtini bio centar Reala, Walter Tavares, koji je postigao čak 14 poena u toj dionici.

Košarkaši Real Madrida su do prvog vodstva na utakmici stigli u 24. minuti nakon trice hrvatskog košarkaša Maria Hezonje iz lijevog kuta za 54:53, a na predah prije četvrte četvrtine gosti odlaze s vodstvom od 66:61. Nigel Williams-Goss se istaknuo u trećoj dionici s 9 poena.

Vodio je Real sve do 3 minute i 10 sekundi prije kraja kada James Nunnally iskorištava dobar blok Smailagića i Realovu obranu u dropu i svojom trećom tricom iz tri pokušaja dovodi Partizan u prednost od 77:75. Tavares je svojim 24. poenom izjednačio na 77:77 i ulazimo u egal završnicu.

Partizan svoj napad nije realizirao, a Real pokušava preko Sergija Rodrigueza koji promašuje s poludistance, no skok u napadu hvata Walter Tavares. Iz sljedećeg napada, Real tricom Nigela Williams-Gossa, bivšeg člana Partizana, dolazi do vodstva od 80:77. Tricu može pogledati OVDJE.

Željko Obradović je pozvao timeout, lopta je išla u ruke Nunnallyju koji promašuje tricu sa sredine, a Mario Hezonja hvata svoj 14. skok i odlazi na crtu slobodnih bacanja. Hrvat je pogodio oba bacanja, a Zach LeDay donosi još malo zanimljviosti tricom za -2 samo 3 sekunde prije kraja. Real je imao velikih problema s izvođenjem auta, no u totalnom kuršlusu na kraju nitko ne dolazi do šuta pa ”Kraljevi” dolaze do pobjede i smanjenja na 1-2 u seriji.

Real su do trijumfa predvodili Walter Tavares s izjednačenjem rekorda karijere od 26 poena čemu je dodao 11 skokova, 3 asistencije i 3 blokade te je postao tek drugi košarkaš u povijesti Eurolige s 25+ poena, 10+ skokova, 3+ asistencija i 3+ blokade nakon Litavca Darjusa Lavrinoviča.

Nigel Williams-Goss je svom bivšem klubu ubacio 22 poena, dok je Mario Hezonja imao ”double-double” učinak od 12 poena i 14 skokova. Tih 14 skokova su mu novi rekord euroligaške karijere. U redovima poraženih su Alen Smailagić i Zach LeDay ubacili po 15 poena, dok je James Nunnally završio utakmicu s 13.

Utakmice broj 4 u obje serije su na rasporedu u četvrtak.

Komentari

Povezano