Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Hezonji kup Španjolske, hrvatski dvojac ostvario povijesni uspjeh u Italiji

Osim slavlja Zadra u Kupu Krešimira Ćosića, ovog su se vikenda diljem Europe igrale završnice kupova u većini zemalja, a mi smo izdvojili slavlja Hrvata u Španjolskoj i Italiji.

Fenomenalnu košarkašku predstavu odigrali su Real i Barcelona u finalu španjolskog Kupa Kralja, a trofej iz Malage nosi Kraljevski klub. Oni su na kraju slavili s 96:85, a Mario Hezonja ubacio je 12 poena za svega 11 minuta provedenih u igri. Našem 29-godišnjem reprezentativcu ovo je drugi trofej španjolskog kupa, a prvog je osvojio 2013. godine u dresu rivala Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do prvog trofeja u povijesti stigli su košarkaši Napoli Basketa, koji su s našim Igorom Miličićem na klupi i Tomislavom Zubićem na parketu u finalu Coppa Italije sa 77:72 svladali euroligaški Armani Milano. Povijesni je to uspijeh za Napoli, budući da su prvi puta od osnivanja 2016. godine stigli do jednog velikog trofeja. Izborniku reprezentacije Poljske Miličiću ovo nije prvi trenerski trofej, ali jest prvi izvan Poljske, gdje je već podignuo sedam raznih kanti te će zajedno sa Zubčićem, koji je u finalu upisao 11 poena i pet skokova, zlatnim slovima ostati upisan u povijest napuljske košarke.

Komentari

Povezano