Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

HMNK Rijeka boljim izvođenjem penala izbacila AFCU i prošla u osminu finala Kupa

Ovaj vikend se igra 1/16 finala Kupa Hrvatske te su u subotu navečer na Gripama snage odmjerili dva drugoligaša. Riječ je o prošlosezonskom prvoligašu AFC Universitas (AFCU) i HMNK Rijeci. Rijeka se nadala da svoju fantastičnu formu iz 1. HMNL može prenijeti i u kup: gostujuća ekipa je nakon četiri kola stopostotna u prvenstvu uz gol razliku +12. S druge strane, AFCU je u prvenstvu nakon uvodne dvije pobjede upisao dva poraza.

AFCU je poveo u četvrtoj minuti pogotkom Ivana Gotovca koji je prijašnjih sezona bio njihov glavni izvor golova u prvoj ligi. Četiri minute kasnije su Riječani došli do izjednačenja kada je Ivor Šuljić ubačaj iz auta pospremio u vlastiti gol. Mreže su narednih 12 minuta mirovale pa je konačan rezultat prvog dijela bio 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je došla do preokreta u 31. minuti kada je AFCU ponovno postigao autogol. Ovoga puta se lopta odbila od Ivana Tustonjića za 1:2. Međutim, domaćini su se vratili u utakmicu kada je Ante Crnjac iz neposredne blizine zabio u bliži kut za 2:2 te je susret otišao na penale.

U udarcima sa šest metara je briljirao vratar Rijeke Berković koji je odmah obranio prvi udarac Crnjca. Kod domaćina je još i Kovačić bio neprecizan, dok su pogađali Tunjić i Tustonjić. Kod Rijeke su sva četiri izvođača bila precizna, redom Grbić, Wesley, Fetić i Kamauli te je Rijeka pobijedila na penale 4:2 i prošla u osminu finala.

Rijeka će nakon ždrijeba saznati svog protivnika u osmini finala. Eventualnom pobjedom, Riječani bi onda otišli na Final 8 završnicu Kupa koja je u klubu zacrtana kao cilj. AFCU će brzo imati priliku se osvetiti za ovaj poraz jer se ove dvije momčadi ponovno susreću  u subotu u sklopu 5. kola 1. HMNL.

Komentari

Povezano